INAEK

Αιγιάλεια: Πούλησαν τα πάντα για μια νέα ζωή στην Ελλάδα και η φωτιά τους τα πήρε όλα

Μια οικογένεια από τη Βρετανία είδε το όνειρο της μόνιμης εγκατάστασης στην ορεινή Πελοπόννησο να...

Μια οικογένεια από τη Βρετανία είδε το όνειρο της μόνιμης εγκατάστασης στην ορεινή Πελοπόννησο να καταστρέφεται από τις φονικές πυρκαγιές στην Αιγιάλεια, λίγες ημέρες πριν από τη μετακόμισή της.

Ο Ρόρι Κλίφορντ και η Στέφανι Χάρπερ είχαν προγραμματίσει να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή στις 10 Αυγούστου, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Ωστόσο, η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την Αιγιάλεια κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι τους, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς περιουσία και αναγκάζοντάς την να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν.

Επένδυσαν πάνω από 300.000 ευρώ στο σπίτι των ονείρων τους

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, το ζευγάρι, ηλικίας 36 και 35 ετών, είχε αγοράσει το ακίνητο το 2023 και είχε επενδύσει περισσότερα από 300.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός οικογενειακού σπιτιού στα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου.

Οι δύο γονείς είχαν ήδη μεταφέρει στην Ελλάδα προσωπικά αντικείμενα και οικογενειακά τους είδη, ενώ είχαν προχωρήσει και στην εγγραφή των οκτάχρονων δίδυμων κοριτσιών τους, Ευαντζελίν και Ιβάρια, σε τοπικό σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά.

Παράλληλα, σχεδίαζαν να μεταφέρουν μαζί τους και τα τρία σκυλιά που είχαν διασώσει, ενώ η οικογένεια περίμενε ακόμα δύο νέα μέλη, καθώς η Στέφανι είναι έγκυος σε δεύτερο ζευγάρι διδύμων.

Μαζί με τα δίδυμα κορίτσια, το ζευγάρι μεγαλώνει και την 19 μηνών κόρη του, Αθηνά.

«Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι, χάσαμε τη ζωή που χτίσαμε»

Η Στέφανι Χάρπερ μίλησε για τη δύσκολη στιγμή που πληροφορήθηκε την καταστροφή του σπιτιού τους, τονίζοντας πως η απώλεια ήταν πολύ μεγαλύτερη από την υλική ζημιά.

«Είμαστε μια πολύ δυνατή οικογένεια, όμως αυτό μας διέλυσε. Το κενό και η θλίψη είναι αβάσταχτα. Ένα όνειρο που χτίστηκε με σκληρή δουλειά, όχι μόνο από εμάς αλλά και από την τοπική ελληνική κοινωνία που μας βοήθησε, χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η οικογένεια δεν έχασε απλώς ένα σπίτι, αλλά όλες τις αναμνήσεις και τη ζωή που είχε δημιουργήσει μέσα σε αυτό.

Σήμερα, αντί να ετοιμάζονται για τη νέα τους καθημερινότητα στην Ελλάδα, ο Ρόρι, η Στέφανι και τα παιδιά τους μένουν προσωρινά σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Χέιστινγκς της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Πούλησαν σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους για το μεγάλο όνειρο

Η οικογένεια είχε αφιερώσει περισσότερα από δέκα χρόνια στην προετοιμασία της μετακόμισης στην Ελλάδα.

Τα χρήματα για την αγορά και την ανακαίνιση του ακινήτου προήλθαν από προσωπικές οικονομίες, τραπεζικά δάνεια αλλά και από τα έσοδα της επιχείρησης σχεδιαστικών επίπλων που διατηρούν.

Για να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους, πούλησαν σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, ενώ αντιμετώπισαν και σημαντικά απρόβλεπτα έξοδα, όπως η δαπάνη άνω των 10.000 λιρών για την αντικατάσταση δύο χιλιομέτρων σωληνώσεων ώστε να εξασφαλιστεί η υδροδότηση του σπιτιού.

«Ζούσαμε επί δώδεκα χρόνια σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου. Για οκτώ από αυτά κοιμόμασταν σε καναπέ-κρεβάτι, ώστε τα παιδιά να έχουν το δωμάτιό τους. Αυτό το σπίτι στην Ελλάδα ήταν τα πάντα για εμάς», δήλωσε η Στέφανι.

Η φωτιά έφτασε μέσα στη νύχτα

Η οικογένεια ενημερώθηκε από φίλο της που ζει σε κοντινό χωριό πως μεγάλη πυρκαγιά πλησίαζε την περιοχή.

Όπως ανέφερε η Στέφανι, πέρυσι είχαν βιώσει ξανά παρόμοια κατάσταση, όμως τότε είχαν εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα επέμβασης της ελληνικής Πυροσβεστικής.

Αυτή τη φορά, όμως, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και το σπίτι τους καταστράφηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα.

«Παρακολουθούσαμε ανήμποροι περιμένοντας νέα. Όταν έπεσε το σκοτάδι, τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν πλέον να πετάξουν και έπρεπε να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει», περιέγραψε.

Θέλουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα

Μετά την καταστροφή, η αδελφή της Στέφανι δημιούργησε διαδικτυακή καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης μέσω GoFundMe, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πυρκαγιάς.

Η ίδια υποστήριξε πως, ακόμα και σε περίπτωση αποζημίωσης από την ασφάλεια, θα χρειαστούν περίπου 100.000 ευρώ για να μπορέσουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Παρά τις δυσκολίες, το ζευγάρι δηλώνει αποφασισμένο να μην εγκαταλείψει το όνειρό του και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Θα ξαναχτίσουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε», τόνισε η Στέφανι.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα