Champions League Πόλο: Η Μπαρτσελονέτα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης
Η Μπαρτσελονέτα επικράτησε με 17-16 της Προ Ρέκο στον μεγάλο τελικό του Champions League στη Μάλτα και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2014.
Οι Καταλανοί κατάφεραν να λυγίσουν την πανίσχυρη ιταλική ομάδα σε έναν συγκλονιστικό τελικό, βάζοντας τέλος στην προσπάθεια της Προ Ρέκο να φτάσει στην κατάκτηση του 12ου Champions League.
Κορυφαίοι για τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι Λάρα και Μπούριαν, που σημείωσαν από τρία γκολ, ενώ από την πλευρά των Ιταλών ξεχώρισε ο Κοντέμι με επίσης τρία τέρματα.
Ο τελικός ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και πολλές επιθετικές λύσεις από τις δύο ομάδες, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 6-6. Στη δεύτερη περίοδο η Προ Ρέκο εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και προηγήθηκε ακόμη και με τρία γκολ διαφορά (11-8), όμως η Μπαρτσελονέτα αντέδρασε πριν το ημίχρονο και μείωσε σε 12-11.
Η ισπανική ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο τρίτο οκτάλεπτο, βελτίωσε σημαντικά την άμυνά της και με επιμέρους 5-1 πήρε προβάδισμα με 16-13, αλλάζοντας πλήρως τη ροή του αγώνα.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Προ Ρέκο πίεσε για την ανατροπή και μείωσε στο γκολ λίγο πριν από το φινάλε, όμως η Μπαρτσελονέτα διατήρησε το προβάδισμα και πανηγύρισε μια σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία.
Τα οκτάλεπτα: 6-6, 5-6, 3-2, 3-2.





