INAEK

Roland Garros: Με τον Γάλλο Αλεξάντρ Μουλέρ στην πρεμιέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντρ Μουλέρ στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του δεύτερου Grand Slam της σεζόν έχει ξεκινήσει, με τους αγώνες του κυρίως ταμπλό στο Παρίσι να κάνουν σέντρα την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου.

Η κληρωτίδα του Roland Garros έφερε ένα γαλλικό εμπόδιο στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά για τον πρώτο γύρο, καθώς ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλεξάντρ Μουλέρ.

Η συγκεκριμένη κλήρωση κρίνεται εκ πρώτης όψεως αρκετά ευνοϊκή. Ο Γάλλος αθλητής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο. 108 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Τσιτσιπάς διατηρεί ένα απόλυτο σερί απέναντί του, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο παρελθόν.

Το δύσκολο μονοπάτι και το «ραντεβού» με τον Σίνερ

Παρά την καλή πρεμιέρα, η συνέχεια του ταμπλό κρύβει μεγάλες παγίδες για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κληρώθηκε στο ίδιο τέταρτο με τον κορυφαίο και σε εξαιρετική κατάσταση, Γιάνικ Σίνερ.

Αν ο Τσιτσιπάς πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο, θα διασταυρωθεί με τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Τάλον Γκρίκσπορ και τον Ματέο Αρνάλντι. Στον τρίτο γύρο, ο πιθανότερος αντίπαλος που θα τον περιμένει είναι ο δυναμικός Αμερικανός Μπεν Σέλτον. Εφόσον καταφέρει να φτάσει στη φάση των «16», η λογική λέει πως θα βρει απέναντί του έναν εκ των Αλεξάντερ Μπούμπλικ ή Φράνσις Τιάφοου, με τον μεγάλο στόχο να είναι η οκτάδα. Εκεί, ο Στεφ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος σύμφωνα με τα rankings, στα ημιτελικά αναμένεται να διασταυρωθεί με τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ ή τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στην κάτω πλευρά ο Τζόκοβιτς και οι «μάχες» του πρώτου γύρου

Στην αντίπερα όχθη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό μαζί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Σέρβος σούπερ σταρ ξεκινά τις υποχρεώσεις του κόντρα στον επικίνδυνο Γάλλο Τζιοβάνι Μπέτσι Περικάρ, ενώ στον δρόμο του προς το φινάλε ενδέχεται να συναντήσει τον νεαρό Ζοάο Φονσέκα και τον Κάσπερ Ρουντ.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια της πρεμιέρας, τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει η σπουδαία αναμέτρηση του Αρτούρ Φις με τον Σταν Βαβρίνκα, σε ένα τουρνουά που θα έχει έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα, καθώς ο πολύπειρος Ελβετός αναμένεται να αποχαιρετήσει φέτος τα γαλλικά κορτ.

Οι πιθανοί προημιτελικοί της διοργάνωσης βάσει ranking

Σίνερ – Σέλτον

Αλιασίμ – Μεντβέντεφ

Ντε Μινόρ – Τζόκοβιτς

Φριτζ – Ζβέρεφ

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα