Η Γερμανίδα VAR του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και η απίθανη στιγμή στη 2η Bundesliga με αποσυνδεδεμένο VAR
Η Γερμανίδα Κατρίν Ραφάλσκι, η οποία θα βρίσκεται στο VAR του ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (10/5, 19:30), έχει βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο μιας ιδιαίτερης και σπάνιας εμπειρίας σε αγώνα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.
Ο ορισμός στο ντέρμπι της Super League
Η 44χρονη Ραφάλσκι θα αποτελέσει μέλος της διαιτητικής ομάδας στο μεγάλο παιχνίδι της Super League, με τον Χαρμ Όσμερς να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης και την ίδια να έχει τον ρόλο της στο VAR.
Το απίστευτο περιστατικό στη 2η Bundesliga
Η Γερμανίδα ρέφερι είχε βιώσει πριν από μερικές εβδομάδες ένα ασυνήθιστο συμβάν στον αγώνα Πρόισεν Μούνστερ – Χέρτα Βερολίνου, όταν οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και αποσύνδεσαν το μόνιτορ του VAR τη στιγμή που εξεταζόταν φάση για πιθανό πέναλτι.
Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας ελέγχου, ωστόσο η διαιτητική ομάδα συνέχισε το έργο της, με τη Ραφάλσκι να εξηγεί τη φάση που οδήγησε τελικά στην κατακύρωση της παράβασης.
Η αντίδραση και η εικόνα που έγινε viral
Το γεγονός έγινε γρήγορα viral στα social media, ενώ η διοργανώτρια αρχή καταδίκασε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για προμελετημένη ενέργεια. Παράλληλα, ο σύλλογος της Πρόισεν Μίνστερ ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Ποια είναι η Κατρίν Ραφάλσκι
Η Κατρίν Ραφάλσκι είναι ενεργή διαιτητής από το 1986 και εργάζεται παράλληλα ως ακτινολόγος. Στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιρίστρια, αγωνιζόμενη ως τερματοφύλακας και αριστερή εξτρέμ, μέχρι έναν τραυματισμό να την οδηγήσει στη διαιτησία.
Η ίδια έχει περιγράψει τη διαιτησία ως το επαγγελματικό της «κάλεσμα», τονίζοντας τον έντονο ανταγωνιστικό της χαρακτήρα και την προσήλωσή της στη λεπτομέρεια.
Πηγή: Athletiko.gr






