Ποδόσφαιρο Γυναικών: Με την Εθνική στην Κρήτη πέντε παίκτριες της ΑΕΚ – Στην Εθνική Νεανίδων η Μούγιου
Σημαντική είναι η εκπροσώπηση της ΑΕΚ στις Εθνικές ομάδες, καθώς πέντε ποδοσφαιρίστριες της ομάδας Γυναικών συμμετέχουν στην προετοιμασία της Εθνική Ελλάδας Γυναικών, ενώ κλήση υπήρξε και σε επίπεδο Νεανίδων.
Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη μόνιμη έδρα της ομάδας, ενόψει των εντός έδρας αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπέρτος συμπεριέλαβε στην αποστολή όλες τις εκλεκτές του, ανάμεσά τους και πέντε αθλήτριες της ΑΕΚ: τη Δήμητρα Γιαννακούλη, τη Μαρία Καπνίση, την Ελένη Σαΐχ, τη Δέσποινα Χατζηνικολάου και τη Σοφία Κόγγουλη.
Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία στις 3 Μαρτίου (18:30) και τα Νησιά Φερόε στις 7 Μαρτίου (20:30) στο γήπεδο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (League C, 4ος όμιλος).
Στόχος της Εθνικής είναι τόσο η πρόκριση στα play-off της διοργάνωσης —την οποία θα εξασφαλίσουν οι πρώτες ομάδες και οι δύο καλύτερες δεύτερες των έξι ομίλων— όσο και η άνοδος στη League B, που θα επιτευχθεί με την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Παράλληλα, διεθνή κλήση έλαβε και η νεαρή ποδοσφαιρίστρια της ΑΕΚ Μαρία Ελένη Μούγιου, η οποία θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας Νεανίδων WU19. Η νεαρή αθλήτρια θα συμμετάσχει στους φιλικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Sport Centre Stara Pazova απέναντι στη Σερβία, στις 4 και 7 Μαρτίου (12:00 τοπική ώρα), αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες.






