Σέρρες: Θρίλερ με τον Άγγελο – Περισσότερα από 30 τραύματα καταγράφει η ιατροδικαστική
Περισσότερα από 30 τραύματα καταγράφηκαν στην επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο ενός 17χρονου στις Σέρρες, τραύματα που δεν συνάδουν με τα χτυπήματα που παραδέχτηκε ότι προκάλεσε ο 16χρονος δράστης.
Η κρίσιμη νεκροψία – νεκροτομή διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Ασπασία Δεληλίγκα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και το έγγραφο διαβιβάστηκε στον ανακριτή Σερρών πριν λίγες μέρες. Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται ότι το πτώμα του 17χρονου έφερε θλαστικές κακώσεις κεφαλής, κορμού και άκρων, συμβατές με ξυλοδαρμό. Ο θάνατος αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές και θωρακοκοιλιακές κακώσεις.
Κατά τη νεκροψία παρατηρήθηκαν εκδορές και εκχυμώσεις στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στον τράχηλο, στον θώρακα, στην πλάτη, στη σπονδυλική στήλη, στα χέρια και στα πόδια. Καταγράφηκαν περίπου 30 εξωτερικά τραύματα, ενώ η νεκροτομή αποκάλυψε κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά, ρήξη σπλήνας και θλάση νεφρού.
Ιατρικές εκτιμήσεις σημειώνουν ότι τα τραύματα «δεν γίνονται από έναν άνθρωπο – και ειδικά από κάποιον με τη σωματική διάπλαση του κατηγορούμενου – παρά μόνο από πολλούς ταυτόχρονα ή από κάποιον ενήλικα άνδρα ή ως αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος». Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε δύο – τρία χτυπήματα στο θύμα, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες, αλλά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν συμφωνούν με αυτόν τον ισχυρισμό.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο ξυλοδαρμός συνέβη εντός του προαυλίου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών από τον ανήλικο, ο οποίος συνελήφθη και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος. Δύο φίλοι του δράστη που τον συνόδευαν δεν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο 17χρονος δεν αντέδρασε και κράτησε αμυντική στάση.
Μετά τον ξυλοδαρμό, το θύμα εισήλθε σε τουαλέτα παρακείμενου καταστήματος και βγήκε λίγο αργότερα κρατώντας χαρτί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια δύο φίλοι τον συνόδευσαν σχεδόν μέχρι το σπίτι του, όπου εισήλθε αλλά δεν ανέβηκε στο διαμέρισμα της οικογένειάς του. Την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρός στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, φορώντας μόνο ένα παπούτσι, με μικρή κηλίδα αίματος δίπλα του.






