INAEK

Αντρέ Λουίζ: Η Εστρέλα ζητά 1,2 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε μετά την απορριφθείσα προσφορά της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαδόρα διεκδικεί 1,2 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε λόγω της μεταγραφής...

Η Εστρέλα ντα Αμαδόρα διεκδικεί 1,2 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε λόγω της μεταγραφής του Αντρέ Λουίζ στον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, Αντρέ Λουίζ, μετακόμισε τελικά στον Ολυμπιακό, αν και βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπενφίκα. Η προσφορά των «αετών» της Λισαβόνας είχε αρχικά μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση της Εστρέλα, που κατέχει το 10% των δικαιωμάτων του παίκτη, να ζητήσει αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρίο Άβε.

Η υπόθεση αφορά τη μεταγραφή του Αντρέ Λουίζ από την Εστρέλα στη Ρίο Άβε, μετά την οποία η πρώην ομάδα του Βραζιλιάνου εξτρέμ διατήρησε το 10% των οικονομικών δικαιωμάτων του. Με την πρόταση της Μπενφίκα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ συν 3 εκατομμύρια μπόνους απόδοσης να απορρίπτεται από τη Ρίο Άβε, η αξία που διεκδικεί η Εστρέλα βασίζεται σε αυτό το ποσό. Λίγες μέρες αργότερα, ο Αντρέ Λουίζ μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό για 6,75 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το μισό της προηγούμενης προσφοράς.

Ο πρόεδρος της Εστρέλα, Πάουλο Λόπο, επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει την αποζημίωση, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί μέρος των δικαιωμάτων που κατέχει η ομάδα σύμφωνα με τη νομική γνώμη του συλλόγου. «Η Εστρέλα κατανοεί ότι δικαιούται να λάβει αυτό το ποσό, καθώς κατέχει το 10% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη. Η απόφαση της Ρίο Άβε να απορρίψει την προσφορά της Μπενφίκα δεν αλλάζει αυτή την αξίωση», δήλωσε ο Πάουλο Λόπο στην πορτογαλική εφημερίδα «A Bola».

Η διοίκηση της Εστρέλα ελπίζει ότι η υπόθεση θα επιλυθεί φιλικά και εντός του νομικού πλαισίου, με καλή πίστη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του συλλόγου και την αξιοποίηση των δικαιωμάτων που έχει για τον Αντρέ Λουίζ.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα