Τελικός Λιγκ Καπ: Η Γκιμαράες λύγισε την Μπράγκα και έγραψε ιστορία (vid)
Η Βιτόρια Γκιμαράες πέτυχε μια ιστορική ανατροπή απέναντι στην Μπράγκα, επικρατώντας με 2-1 στον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στη διοργάνωση.
Σε έναν τελικό γεμάτο ένταση, συγκινήσεις και δραματικές στιγμές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Γκιμαράες κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει μια ανεπανάληπτη επιτυχία, αφήνοντας την Μπράγκα με πικρή γεύση.
Προβάδισμα της Μπράγκα με μαγικό φάουλ
Η Μπράγκα μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό, όταν ο Μάριο Ντόργκελες εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο, με τη Γκιμαράες να προσπαθεί να βρει απαντήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η ανατροπή και η κεφαλιά τίτλου
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος και στο 59’ η Γκιμαράες ισοφάρισε, με τον Σάμου να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-1. Η πίεση των τυπικά γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 83’ ήρθε η απόλυτη λύτρωση, όταν ο Εντόι με δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.
Δραματικό φινάλε και χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις
Ο τελικός επιφύλασσε συγκλονιστικό φινάλε, καθώς στο 90+7’ ο Μέντες υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Βίκτορ Γκόμεθ και αποβλήθηκε, δίνοντας στην Μπράγκα τεράστια ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ωστόσο, ο Τσαρλς Σίλβα εξελίχθηκε σε ήρωα της Γκιμαράες, αποκρούοντας την εκτέλεση του Σαλασάρ στο 90+11’ και σφραγίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου.
Το φύλλο αγώνα
Βιτόρια Γκιμαράες – Μπράγκα 2-1
Σκόρερ: Σάμου 59’ (πεν.), Εντόι 83’ / Μάριο Ντόργκελες 17’
☑ RESUMO
— VSPORTS (@vsports_pt) January 10, 2026
Taça da Liga (Final) | Vitória SC 2-1 Braga#AllianzCup #VSPORTSTACALIGABETCLIC #EPOCA2526 #Final #VSCSCB #VSC #SCB
Todos os vídeos 👉 https://t.co/efvhTgebER pic.twitter.com/rQ9GCiqmlp






