Ρόβας: «Υπέγραψα στην ΑΕΚ με μαγιό και σαγιονάρες – Υπερήφανος που ήμουν στα δύσκολα»
Μνήμες από μια από τις πιο ιδιαίτερες και καθοριστικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ ξύπνησε ο Βασίλης Ρόβας, μιλώντας για το ξεκίνημά του στα κιτρινόμαυρα και τις εμπειρίες που τον σημάδεψαν.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο Athlete Stories και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα που θα τον έφερνε στην Ένωση. Όπως αποκάλυψε, όλα ξεκίνησαν όταν «Mε κάλεσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος να μιλήσω με τον Μελισσανίδη. Μου λέει “έλα στα γραφεία στον Πειραιά, σε περιμένει” κι εγώ του απαντάω “Νίκο, είμαι με μαγιό και σαγιονάρα στην παραλία”».
Ο ίδιος χαρακτήρισε εκείνη τη στιγμή ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές της καριέρας του, σημειώνοντας ότι δεν έλειψε και το πείραγμα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όταν τελικά εμφανίστηκε στα γραφεία με καλοκαιρινή αμφίεση.
Ο Ρόβας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, με ξεκάθαρη επιθυμία να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας στα δύσκολα χρόνια της Γ’ Εθνικής. Όπως τόνισε, «Υπέγραψα για τρία χρόνια, ώστε να βοηθήσω την προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει από τη Γ’ Εθνική στη μεγάλη κατηγορία, χρονιές που με σημάδεψαν, γιατί ήμουν εκεί στα δύσκολα χρόνια της ομάδας και είμαι υπερήφανος για αυτό».
Οι προπονητές και η αλλαγή φιλοσοφίας
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, από τον Γιάννη Μάντζιο και τον Νίκο Ελευθερόπουλο, μέχρι τον Τραϊανό Δέλλα. Ο τελευταίος, μαζί με τον Βασίλη Μπορμπόκη και τον Δημήτρη Μπουρουτζήκα, αποτέλεσαν κομβικές φιγούρες στη διαμόρφωση της ποδοσφαιρικής του αντίληψης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Ο τελευταίος μαζί με τον Μπορμπόκη και τον Δημήτρη Μπουρουτζήκα με βοήθησαν πολύ στις αντιλήψεις μου για το ποδόσφαιρο, στον τρόπο σκέψης μου, στο τι θέλει το υψηλό επίπεδο».
Το ματς που δεν ξεχνά
Κλείνοντας, ο Βασίλης Ρόβας στάθηκε σε ένα παιχνίδι που παραμένει ανεξίτηλο στη μνήμη του, εκείνο του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως είπε, «Και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά, ήταν από τα σημαντικότερα της καριέρας μου, μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν μαζί από τη Γ’ Εθνική κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό».






