Καιρός παραμονής Χριστουγέννων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση ανά περιοχή
Η παραμονή Χριστουγέννων φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει από το βράδυ, όμως ο καιρός θα παραμείνει χειμωνιάτικος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με πιθανότητα χιονιού στα ορεινά της Μακεδονίας.
Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σταδιακά στη δυτική Ελλάδα, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται στα δυτικά από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα των Χριστουγέννων.
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν: Ιόνιο: έως αργά το βράδυ της Τετάρτης
Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο: Τετάρτη μεσημέρι έως πρώτες ώρες της Πέμπτης
Δυτική Μακεδονία: πρόσκαιρα τη νύχτα της παραμονής
Κεντρική Μακεδονία: από το απόγευμα της Τετάρτης έως το απόγευμα των Χριστουγέννων
Ανατολική Μακεδονία και νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου: Τετάρτη βράδυ έως απόγευμα Χριστουγέννων
Πρόγνωση Χριστουγέννων (Πέμπτη 25/12/2025)
Την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένονται:
Ήπειρος, δυτική Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως πρώτες πρωινές ώρες, στη συνέχεια βελτίωση
Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου: βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες έως απογευματινές ώρες
Κρήτη: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών
Υπόλοιπη χώρα: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νησιά του Ιονίου.
Λίγο χιόνι θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ορεινά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10-12°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και Ιόνιο 14-16°C, στα νησιά 17-19°C.
Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες (26-28/12/2025)
Παρασκευή 26/12/2025 (Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Στερεά και νησιά Ιονίου. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ.
Σάββατο 27/12/2025: Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές, μικρή πτώση θερμοκρασίας, παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Κυριακή 28/12/2025: Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ, παγετός νωρίς το πρωί σε κεντρικά και βόρεια.






