Ο Πογέτ κατέκτησε το νταμπλ στη Νότια Κορέα και παραιτήθηκε από την Τζεονμπούκ
Ο Γκουστάβο Πογέτ, πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, οδήγησε την Τζεονμπούκ Χιουντάι στην κατάκτηση του νταμπλ στη Νότια Κορέα το 2025, όμως στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω ψυχολογικής πίεσης και των προβλημάτων που προέκυψαν μετά από την τιμωρία τον Νοέμβριο και την παραίτηση του βοηθού του, Μαουρίτσιο Ταρίκο, για μια φερόμενη ρατσιστική χειρονομία σε αγώνα της K League.
Ο Ταρίκο συνεργαζόταν με τον Πογέτ για 16 χρόνια και είχε καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της ομάδας, αναλαμβάνοντας την τακτική και την προπόνηση. Η αποχώρησή του επηρέασε σημαντικά τη σταθερότητα της ηγεσίας στην Τζεονμπούκ και αποτέλεσε έναν από τους λόγους που ο Πογέτ αποφάσισε να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, ο Πογέτ πήρε την απόφαση μετά από πολύ σκέψη, ανησυχώντας για τις ρωγμές που προέκυψαν στον οργανισμό και τη δυσκολία διατήρησης της συνοχής της ομάδας υπό τις συνθήκες αυτές, παρά το ιστορικό επίτευγμα του νταμπλ.






