Δυσκολεύτηκε η Γαλλία αλλά πήρε τη νίκη
Ένα από τα μεγάλα φαβορί του Mundial, η Γαλλία, δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, απέναντι στην Αυστραλία, και χρειάστηκε ένα γκολ του Πογκμπά στο 80′ για να πάρει το τρίποντο.
–>
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είχε ρυθμό και οι τρικολόρ ήταν απλά ”φλύαροι”, καθώς κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ κόντρα στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Αυστραλών.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και η Γαλλία πίεσε περισσότερο, φτάνοντας τελικά στο γκολ στο 58′. Από όμορφη κάθετη μπαλιά του Πογκμπά προς τον Γκριζμάν, ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε πέναλτι. Ο ρέφερι αφού συμβουλεύτηκε το VAR, για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, υπέδειξε την παράβαση. Ο Γκριζμάν εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκόρ.
Η απάντηση της Αυστραλίας ήταν άμεση. Ύστερα από εκτέλεσε φαουλ ο Ουμτιτί σήκωσε ψηλά το χέρι, δίχως να υπάρχει κίνδυνος, και ”χάρισε” ένα ανόητο πέναλτι στου Αυστραλούς, το οποίο ο Γέντινεκ μετέτρεψε σε γκολ.
Μετά το σοκ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η Γαλλία δεν κυριάρχησε πλήρως, ήταν όμως πιο επιθετική.
Τελικά στο 81ο λεπτό ο Πογκμπά σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε την γραμμή, διαμορφώθηκε έτσι το τελικό 2-1.
–>







