Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Πάνω από 5.000 αστυνομικοί
Ενισχυμένα και δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης της Δευτέρας για την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από ΜΑΤ, Ομάδα ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και Τροχαία θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας γύρω από το Πολυτεχνείο, άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δημόσια κτήρια και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Ενισχυμένη επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στη συνολική επιχείρηση θα συνδράμουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία για προληπτικούς ελέγχους.
Drones και ελικόπτερα θα μεταδίδουν διαρκώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα παρακολουθούνται ταράτσες πολυκατοικιών, κυρίως στα Εξάρχεια. Παράλληλα, θα διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε σημεία όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν κρυφτεί «πολεμοφόδια».
Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», προκειμένου να επέμβουν όπου και αν κριθεί απαραίτητο.
Αλλαγές στα ΜΜΜ λόγω των εκδηλώσεων
Μεταβολές έχουν τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 15/11/2025 έως την Τρίτη 18/11/2025 και ώρα 06:00 στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου.






