Σαν σήμερα 24/10: Κυριαρχική εμφάνιση και μεγάλο τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό

Στις 24 Οκτωβρίου 2010, η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 1-0 σε ένα...

Στις 24 Οκτωβρίου 2010, η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 1-0 σε ένα ντέρμπι που έκρινε πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Ένωση υποδεχόταν τους πράσινους στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, έχοντας ανάγκη από μια μεγάλη νίκη μετά τη βαριά ήττα από την Άντερλεχτ για το Europa League λίγες ημέρες πριν. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρισκόταν στην 3η θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από ευρωπαϊκή ισοπαλία με τη Ρούμπιν Καζάν και νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ωστόσο στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερη ενέργεια και διάθεση, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό της.

Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ράφικ Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Τζόρβα, γράφοντας το 1-0 που έμελλε να παραμείνει έως το τέλος.

Το νικηφόρο πλάνο του Χιμένεθ

Ο Ισπανός τεχνικός στο δεύτερο παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα παρουσίασε μια ομάδα με συνοχή, πάθος και σωστές αποστάσεις. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς και κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή του Σάχα, δείχνοντας χαρακτήρα σε ένα κρίσιμο ραντεβού.

Οι συνθέσεις και οι αλλαγές

Για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι: Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (73’ Λεονάρντο), Τζεμπούρ, Νταντόμο (83’ Καράμπελας), Μάκος (66’ Γκέντσογλου), Αργυρίου, Λαγός, Μπερνς.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα