INAEK

Πλήρης απαλλαγή της ΑΕΚ από την καταγγελία Λανουά!

Πανηγυρική δικαίωση για την ΑΕΚ στη σημερινή (24/10) εκδίκαση της Λίγκας, καθώς η υπόθεση περί...

Πανηγυρική δικαίωση για την ΑΕΚ στη σημερινή (24/10) εκδίκαση της Λίγκας, καθώς η υπόθεση περί προπηλακισμού του Στεφάν Λανουά στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέρρευσε πλήρως, αφήνοντας εκτεθειμένη την ΕΠΟ.

Η «σπέκουλα» που είχε ξεκινήσει η Ομοσπονδία και η ανακοίνωση στο… ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ–ΠΑΟΚ για δήθεν επίθεση στον Γάλλο αρχιδιαιτητή, Στεφάν Λανουά, αποδείχθηκε αβάσιμη. Η Ένωση, που εκπροσωπήθηκε από τους Χάρη Γρηγορίου και Αλέξη Αλεξίου, παρουσίασε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διαδικασία, με τα επιχειρήματά της να γίνονται δεκτά.

Η στάση της ΑΕΚ και η απουσία του Λανουά

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Λανουά, για τον οποίο είχε κινηθεί η διαδικασία, δεν παρέστη στην εκδίκαση, κάτι που επισημάνθηκε έντονα από την πλευρά της ΑΕΚ. Η στάση του Γάλλου εγείρει ερωτήματα, αφού, όπως υπογράμμισαν οι νομικοί της Ένωσης, πρόκειται για «υπόθεση χωρίς ουσία και χωρίς αποδείξεις».

Ο Αλέξης Αλεξίου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «είναι προφανές ότι όλο αυτό έχει σχεδιαστεί για να βρεθεί τρόπος να τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Ο Λανουά θεώρησε ότι μπορεί να προκαλέσει δίωξη στην ομάδα. Εφηύρε αυτό το πράγμα».

Τα επιχειρήματα της Ένωσης

Η πλευρά της ΑΕΚ παρουσίασε αναλυτικά τα γεγονότα, υπογραμμίζοντας ότι πλην της γνωστής υπόθεσης με τα λέιζερ, δεν υπήρξε καμία προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον Λανουά. Οι συνήγοροι επισήμαναν πως το περιστατικό ήταν «σύντομο και αόριστο», χωρίς να τεκμηριώνεται από τις εκθέσεις των αρχών ή το διαθέσιμο βίντεο, το οποίο δεν έχει ήχο, καθώς προέρχεται από κάμερες ασφαλείας.

Ο Χάρης Γρηγορίου έκανε λόγο για «εφεύρημα» και «εκ των υστέρων ανακάλυψη» της καταγγελίας, προσθέτοντας πως ο Λανουά αποχώρησε στο ημίχρονο χωρίς να κάνει καμία σχετική αναφορά. Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε για «αοριστία που δεν μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη» και τόνισε ότι ο παρατηρητής «καταχράστηκε την εξουσία του» επιδιώκοντας να προκαλέσει τιμωρία της ΑΕΚ.

Μαρτυρίες και αποδείξεις

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπάλληλος της ΑΕΚ, Παναγιώτης Πολίτης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία ύβρη, παρά μόνο ειρωνικά σχόλια από ελάχιστους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο Λανουά δεν έδειχνε να παρακολουθεί τον αγώνα, καθώς ασχολούνταν διαρκώς με το κινητό του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παρουσιάστηκαν τα σχετικά βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, τα οποία, όπως επισημάνθηκε, δεν δείχνουν καμία υβριστική ή επιθετική συμπεριφορά.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής απών

Ενδεικτικό της αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας είναι ότι ο Στεφάν Λανουά δεν εμφανίστηκε καν στην εκδίκαση της υπόθεσης, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ΑΕΚ πως πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση χωρίς βάση.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα