INAEK

Σαν σήμερα 4/8: Η επιστροφή στην Ευρώπη και ο πρόωρος αποκλεισμός

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, υποδεχόμενη τη Σεντ Ετιέν...

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, υποδεχόμενη τη Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League.

Η τελευταία ευρωπαϊκή εμφάνιση της Ένωσης είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2011, στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Στούρμ Γκρατς. Στις 4 Αυγούστου 2016, η ΑΕΚ συμπλήρωνε 200 ευρωπαϊκά ματς και στόχευε σε πρόκριση απέναντι στους Γάλλους, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Ζοφρουά Γκισάρ», όπου είχε καταφέρει να περιορίσει τη Σεντ Ετιέν.

Καθοριστικό το γκολ του Μπέριτς

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε χωρίς την απαιτούμενη ενέργεια και συνοχή, και στο 22ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Μπέριτς. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό νωρίς στη διοργάνωση.

Πορεία Σεντ Ετιέν και σύνθεση της ΑΕΚ

Η γαλλική ομάδα συνέχισε την πορεία της στο Europa League μέχρι τη φάση των “32”, όπου και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από πλευράς ΑΕΚ, η ενδεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα ήταν οι: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (68’ Αλμέιδα), Βάργκας (53’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (61’ Αραβίδης), Μπακασέτας.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα