Euroleague: O Ολυμπιακός θέλει το Final 4 στο Βελιγράδι και όχι στην Αθήνα – Τον Σεπτέμβριο η απόφαση
Ανοιχτά υπέρ του Βελιγραδίου και κατά της ελληνικής κυβερνητικής υποψηφιότητας για το Final 4 της EuroLeague τάχθηκε ο Νίκος Λεπενιώτης, εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Παρά το γεγονός πως όλα τα δεδομένα έδειχναν ξεκάθαρη υπεροχή της Αθήνας για τη διοργάνωση του Final 4, η ψηφοφορία αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο, ύστερα από πίεση του μπλοκ που στηρίζει την υποψηφιότητα του Βελιγραδίου.
Πίεση για ανατροπή δεδομένων
Η πλευρά των ερυθρολεύκων, μαζί με τον Νίκο Λεπενιώτη, τον Χρήστο Σταυρόπουλο (GM της Αρμάνι Μιλάνο) και τον Σβέτισλαβ Πέσιτς (στέλεχος της Μπάγερν Μονάχου), κινήθηκε δυναμικά ζητώντας επανεξέταση των φακέλων, καθώς η αρχική πλειοψηφία έδειχνε να γέρνει υπέρ της Αθήνας.
Στην τοποθέτησή του, ο Λεπενιώτης προέβαλε ως επιχείρημα την ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα της Stark Arena στο Βελιγράδι, τονίζοντας πως έχει 1.000 επιπλέον θέσεις σε σχέση με το ΣΕΦ. Η παρέμβασή του, ωστόσο, ξεπέρασε τα όρια μιας απλής συγκριτικής παρουσίασης, καθώς άσκησε ανοικτή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει στηρίξει θεσμικά και οικονομικά την υποψηφιότητα της Αθήνας.
Πολιτική κόντρα ενόψει παραχώρησης του ΣΕΦ
Η στάση της ΚΑΕ Ολυμπιακός προκαλεί αίσθηση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική κατεύθυνση της ελληνικής πλευράς, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία: μόλις δύο ημέρες πριν από την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που αφορά στην παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον σύλλογο του Πειραιά, μετά από συμφωνία σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ιδιοκτήτες της ομάδας, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.






