Eurobasket U20: Για το 2/2 η Ελλάδα απέναντι στην Τσεχία
Η Εθνική Νέων Ανδρών ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο EuroBasket U20, επικρατώντας της Λιθουανίας και επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στη διοργάνωση του Ηρακλείου.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε σοβαρό και αποτελεσματικό στην πρεμιέρα, δείχνοντας από νωρίς πως μπορεί να φτάσει έως το βάθρο. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη είναι η Τσεχία, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα (18:00, ΕΡΤ3), με στόχο τη δεύτερη διαδοχική νίκη που θα της δώσει προβάδισμα για την κορυφή του ομίλου.
Με φόντο το 2/2 και την πρωτιά
Οι Τσέχοι ξεκίνησαν και αυτοί νικηφόρα, επικρατώντας της Ρουμανίας με 75-65, και έτσι το ματς με την Ελλάδα αποκτά χαρακτήρα… τελικού για την πρώτη θέση στον όμιλο. Η «γαλανόλευκη» στοχεύει να χτίσει πάνω στην καλή εμφάνιση της πρεμιέρας και να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.
Αβδάλας: «Μετάλλιο στο μυαλό, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»
Ο Νεοκλής Αβδάλας ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Λιθουανία και μετά το ματς υπογράμμισε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Εθνική κάθε αναμέτρηση: «Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας ένα μετάλλιο, αλλά το mindset μας είναι να ξεχνάμε ό,τι ματς περνάει. Είτε είναι νίκη είτε ήττα, επικεντρωνόμαστε αμέσως στο επόμενο παιχνίδι».
Η Ελλάδα συνεχίζει λοιπόν με χαμηλά το κεφάλι και το βλέμμα στο… βάθρο, αλλά πρωτίστως στο παιχνίδι με τους Τσέχους, που αποτελεί κρίσιμο βήμα για την πρόκριση και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.






