US Open 2025: Μεγάλα ονόματα και εντυπωσιακά ζευγάρια στο μεικτό διπλό – Μέσα Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά μεικτού διπλού του US Open, το οποίο φέτος αποκτά μια ξεχωριστή, εορταστική διάσταση.
Το μεγάλο τουρνουά του μεικτού διπλού θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Fan Week του US Open (19-20 Αυγούστου), πριν την επίσημη έναρξη του Grand Slam (24 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου), και αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα όχι μόνο λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω των απρόσμενων ζευγαριών που συμμετέχουν.
Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα βρεθούν στο κορτ, ξεχωρίζει το δίδυμο του Στέφανου Τσιτσιπά και της Πάουλα Μπαντόσα, οι οποίοι επιστρέφουν ως αγωνιστικό και προσωπικό «ζευγάρι» σε ένα τουρνουά που φέρνει μια πιο χαλαρή, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή νότα στο πρόγραμμα της Νέας Υόρκης.
Η λίστα συμμετοχών είναι εντυπωσιακή και περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις, όπως οι Ναβάρο/Σίνερ, Ραντουκάνου/Αλκαράθ, Ζενγκ/Ντρέπερ, Σβιόντεκ/Ρουντ, Ντανίλοβιτς/Τζόκοβιτς, Οσάκα/Κύργιος και Σαμπαλένκα/Ντιμιτρόφ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παίκτες μονού, γεγονός που διαφοροποιεί τη διοργάνωση από τις κλασικές συμμετοχές σε μεικτό διπλό, αποκλείοντας κατά κάποιο τρόπο τους εξειδικευμένους αθλητές του διπλού.
Το format των αγώνων θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο: οι αγώνες θα κρίνονται σε best-of-three sets, με κάθε σετ να φτάνει τα τέσσερα games, χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring) και με tie-break στους 4-4. Σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 στα σετ, το τρίτο θα είναι super tie-break στους 10 πόντους. Ο μεγάλος τελικός, ωστόσο, θα διεξαχθεί σε format έξι games ανά σετ, και η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα κερδίσει και χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Το ζευγάρι Τσιτσιπάς/Μπαντόσα αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από το κοινό και τα media, τόσο για την αγωνιστική τους παρουσία όσο και για το γεγονός πως πρόκειται για δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές του tour, εντός και εκτός κορτ.
Οι ομάδες:
- Στέφανος Τσιτσιπάς / Πάουλα Μπαδόσα
- Εμα Ραντουκάνου / Κάρλος Αλκαράθ
- Ιγκα Σβιόντεκ / Κάσπερ Ρουντ
- Οσάκα / Νικ Κύργιος
- Αρίνα Σαμπαλένκα / Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ
- Ναβάρο / Γιανίκ Σίνερ
- Ζενγκ / Τζακ Ντρέπερ
- Ντανίλοβιτς / Νόβακ Τζόκοβιτς

Η διοργάνωση αναμένεται να δώσει ξεχωριστό τόνο στην Fan Week, ενώ η επιλογή των κορυφαίων τουρνουά να προσθέσουν και πιο «show» events φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος στο παγκόσμιο τένις.






