Ναβάρο: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στους οπαδούς της»
Ο Ίμπο Ναβάρο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΚ στο Final-4 του Basketball Champions League, αποδίδοντάς τους δημόσια τα εύσημα για την ενέργεια και την ατμόσφαιρα που μετέφεραν στη SUNEL Arena.
Ο τεχνικός της Ουνικάχα Μάλαγα, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, θέλησε να αναγνωρίσει τον ρόλο που έπαιξαν οι φίλοι της «Βασίλισσας» στην ατμόσφαιρα του Final-4. «Δεν είναι οι δικοί μας οπαδοί… Είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ», δήλωσε γελώντας ο Ναβάρο, συνεχίζοντας με λόγια θαυμασμού: «Είναι ξεχωριστοί, απολαμβάνουν το παιχνίδι και μεταδίδουν απίστευτη ενέργεια. Μας ενέπνευσαν όχι μόνο να παλέψουμε, αλλά και να διασκεδάσουμε. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον κόσμο της – είναι φανταστικοί».
Αναλυτικά όσα είπε ο Ναβάρο:
Για την εικόνα της Μάλαγα στο Final-4: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο δρόμος έχει κι άλλες στάσεις. Ο τρόπος που κερδίσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Αυτό έχουμε μάθει, να κερδίζουμε τα παιχνίδια όταν δεν πηγαίνουν με τον τρόπο που θέλουμε. Αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν καλό τεστ για εμάς”.
Για τα ματς με τη Γαλατάσαραϊ μέσα στη χρονιά: “Ένιωσα ότι μπορούσαν να πάνε στο Final-4. Συγχαρητήρια στη Γαλατάσαραϊ. Έφτασαν στον τελικό, νικώντας μία ομάδα όπως η Τενερίφη”.
Για το ποιος τίτλος ήταν πιο γλυκός: “Πέρυσι ένιωθα ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Όλα τα τρόπαια είναι ξεχωριστά, όλα τα Final-4 είναι ξεχωριστά. Μάθαμε από το Final-4 που χάσαμε στη Μάλαγα”.
Για το αν ήρθε η ώρα για το ισπανικό πρωτάθλημα: “Δεν ξέρω. Πρέπει να το απολαύσουμε. Πρέπει να γιορτάζεις έναν τίτλο. Να πάρουμε χρόνο, να το απολαύσουμε. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επανέλθουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα δούμε, μέρα με τη μέρα”.
Για την εμφάνιση των παικτών του: “Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για παίκτες. Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι είναι 14-15 παίκτες”.
Για το αν είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος με την Μάλαγα: “Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει αλλάξει τις ζωές μας για πάντα. Βρήκαμε έναν διαφορετικό τρόπο να δουλέψουμε. Διαφορετικό τρόπο να δούμε τα πράγματα. Δεν είναι εύκολο, γιατί πρέπει να πείσεις τους παίκτες να παραμερίσουν το εγώ τους. Ο Αλμπέρτο Ντίαθ βγήκε αμυντικός της χρονιάς. Βάζουμε πάντα την ομάδα μπροστά”.






