ΑΕΚ: Τίποτα νέο… Ήττα από τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στην «OPAP Arena»
Η ΑΕΚ γνώρισε ακόμη μια ήττα στα Playoffs, την πέμπτη της σε ισάριθμα ματς, και αποχαιρέτισε οριστικά και την δεύτερη θέση.
Η Ένωση προηγήθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον Λαμέλα, αλλά με ένα καταστροφικό 15λεπτό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρέθηκε πίσω με 2-1 και στη συνέχεια δεν κατάφερε να αντιδράσει, ούτε καν να ισοφαρίσει.
Τρεις ήττες στην «OPAP Arena» η ΑΕΚ στα Playoffs, που είναι απογοητευτική και δεν δείχνει ικανή να πάρει ούτε βαθμό.
1ο ημίχρονο
Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά τον Παναθηναϊκό να μοιάζει ιδιαίτερα απειλητικός στις αντεπιθέσεις του.
Η Ένωση πάντως ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Στο 12′ ο Πινέδα βρέθηκε στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση στο πρώτο εικοσάλεπτο, αφού ακολούθησε ένα διάστημα με πολύ αργό ρυθμό και δίχως κάποια αξιοσημείωτη στιγμή.
Στο 32′ η ΑΕΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με ωραία σέντρα του Μάνταλου, κεφαλιά του Λαμέλα, στην οποία η μπάλα έφυγε λίγο αουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Ρότα έκανε όμορφη ενέργεια και συρτό σουτ, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε.
Στο 40′ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Οι πράσινοι πάτησαν στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βαγιαννίδης γύρισε στον Σφιντέρσκι, ο οποίος έκανε αδύναμο πλασέ και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε αρκετά εύκολα.
Στο 42′ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λαμέλα εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πιερό πήγε για την δεύτερη, αλλά ο Πάλμερ Μπράουν τον πρόλαβε οριακά. Δύο λεπτά όμως αργότερα οι κιτρινόμαυροι έκαναν το 1-0. Ο Οντουμπάτζο πάσαρε στον Κοϊτά, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λαμέλα με προβολή νίκησε τον Ντραγκόφσκι και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο φινάλε του ημιχρόνου.
2ο ημίχρονο
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καταστροφικά για την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός αρχικά στο 51′ έφτασε στην ισοφάριση. Η άμυνα της Ένωσης ολιγόρησε, ο Σφιντέρσκι έστρωσε την άμυνα στον Ουναί, ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι και έκανε το 1-1.
Επτά λεπτά μετά το γκολ του Ουναί οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Πιερό μάρκαρε τον Βαγιαννίδη στα πλάγια της περιοχής, υπήρξε μια επαφή χαμηλά, αλλά ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν μια πολύ αυστηρή απόφαση. Ο Σφιντέρσκι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος, κάνοντας το 1-2.
Τα καταστροφικά αυτά 15 λεπτά προφανώς και επηρέασαν την ΑΕΚ, που ήταν φανερά αγχωμένη και δίχως καθαρό μυαλό. Παρόλα αυτά είχε τις ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση στη συνέχεια.
Στο 68′ ο Τσιλούλης βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε. Στο 81′ ο Λαμέλα ήταν σε ακόμη πλεονεκτικότερη θέση. Αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.
Η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά, δίχως πάντως ορθολογικές επιλογές. Στο 91′ ο Σιμάνσκι βρέθηκε στα όρια της περιοχής, όμως το πλασέ του ήταν κάκιστο.
Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ ήταν και η μεγαλύτερη της για να ισοφαρίσει. Στο 97′ ο Μήτογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τσιλούλης από κοντά την δεύτερη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Ρότα, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Οντουμπάτζο, Γιόνσον (74′ Περέιρα), Πινέδα (62′ Φερνάντες), Μάνταλος, Λαμέλα (81′ Βίντα), Κοϊτά (62′ Τσιλούλης), Πιερό (74′ Ελίασον)
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (22′ Πάλμερ-Μπράουν), Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (76′ Σιώπης), Τετέ (92′ Μπακασέτας), Πελίστρι (92′ Λημνιός), Σφιντέρσκι (76′ Ιωαννίδης)






