Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ κατάφερε να χάσει και από τον μετριότατο σήμερα Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έμοιαζε σαφώς καλύτερη στο γήπεδο. Οδεύει ξεκάθαρα προς την τέταρτη θέση η Ένωση, που έχει ξεκινήσει τα Playoffs με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Την έπιασε ο Παναθηναϊκός στην βαθμολογία, ενώ πλέον την πλησίασε στον πόντο ο ΠΑΟΚ και από μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλο φαβορί για την τέταρτη η ΑΕΚ.
1ο ημίχρονο
Η ΑΕΚ ήταν πιο δραστήρια στο ξεκίνημα του ματς, παρουσιάζοντας όμως την γνωστή της αδυναμία στην τελική πάσα και στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός όσες φορές έβρισκε λίγο χώρο έμοιαζε πιο επικίνδυνος, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει τα συνηθισμένα πλέον προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία.
Στο 12′ λοιπόν οι πράσινοι προειδοποίησαν, όταν ο Σφιντέρσκι ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα και ο Τετέ σε κενή εστία σκόραρε. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, αφού ο Πολωνός φορ των γηπεδούχων βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά όμως και πάλι το «Τριφύλλι» βρήκε χώρο. Ο Βαγιαννίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, αλλά ο Μαξίμοβιτς από κοντά έκανε το 1-0.
Μετά το γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28′ είχε μια πολύ καλή στιγμή με σκαστή κεφαλιά του Βίντα, την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Ντραγκόφσκι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κροάτης αμυντικός βρέθηκε και πάλι στην περιοχή και απείλησε με γυριστό σουτ, το οποίο όμως ήταν άστοχο. Γενικότερα ο Βίντα ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.
Ακολούθησε ένα διάστημα, όπου η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ποιοτικές ευκαιρίες, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε καθόλου την μπάλα.
Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν ξανά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά στο 44′, όταν ο Πινέδα βρέθηκε στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και ο Γέντβαι τον έκοψε, και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις, όταν ο Βίντα πήρε νέα κεφαλιά, αλλά ο Ντραγκόφσκι και πάλι απέκρουσε στην γωνία του.
2ο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά και μόλις στο 48′ έφτασε στην ισοφάριση. Από κόρνερ του Λαμέλα ο Πιερό πήρε την κεφαλιά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Μουκουντί ισοφάρισε.
Το γκολ έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, που κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά. Στο 63′ μάλιστα είχε και πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Πιερό, ο οποίος έκανε το γυριστό μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά ο Ελίασον έκανε ωραίο πλασέ από τα όρια της περιοχής, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε δύσκολα και ο Πιερό από κοντά αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο και οι δύο ομάδες πήραν τρελά ρίσκα, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και από την μια περιοχή πηγαίναμε στην άλλη. Από αυτό το διάστημα τελικά κερδισμένος βγήκε ο Παναθηναϊκός.
Στο 80′ λοιπόν ο Μλαντένοβιτς έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε στον Τζούρισιτς, που με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι κάνοντας το 2-1.
Μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ κατέρρευσε. Ο Τζούρισιτς στο 84′ έκανε ότι ήθελε την άμυνα της και έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά δύο λεπτά μετά έπειτα από νέα λάθη της Ένωσης στην άμυνα ο Πελίστρι βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γερεμέγεφ, που σε κενή εστία έκανε το 3-1.
Η ΑΕΚ είχε ακόμη μια ευκαιρία με τον Βίντα στις καθυστερήσεις, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για να αλλάξει την κατάσταση. Έτσι γνώρισε την δεύτερη της ήττα στα Playoffs.






