INAEK

Ξέσπασε ο αδερφός του Μιχάλη: «Δεν έχω δει κάποιον από την κυβέρνηση να ζητάει από την Κροατία να στείλει τα DNA»

19 μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και ετοιμάζεται για νέα νομική μάχη.

Παραμένει άγνωστος ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, σχεδόν δύο χρόνια μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία Εφετών είχε προτείνει κακουργηματικές διώξεις για πέντε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, προκαλώντας οργή και απογοήτευση στην οικογένεια του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ.

Οργή και απογοήτευση από την οικογένεια

Μιλώντας στο Star, ο αδελφός του Μιχάλη Κατσούρη εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας: «Είμαστε απελπισμένοι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ζούμε από θαύμα, στην Ελλάδα κανείς δεν έχει ευθύνη. Όλοι ανεύθυνοι και όλοι υπεύθυνοι και ο κόσμος τραβάει τις τραγωδίες που τραβάει ο καθένας. Η μητέρα μου πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ο δολοφόνος».

Συλλήψεις χωρίς αποτελέσματα – Αδικαιολόγητη αδράνεια των αρχών

Παρότι έγιναν 105 συλλήψεις, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να υπάρξει τιμωρία για τη δολοφονία ή για τα επεισόδια. Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη καταγγέλλει την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. στην αποτροπή των επεισοδίων: «Όλο το κακό ξεκίνησε από την αστυνομία. Υπήρξε και ενημέρωση από την Ιντερπόλ ότι θα έρθουν Κροάτες χούλιγκαν. Δυστυχώς γνωρίζανε και δεν κάνανε τίποτα. Δεν έχω δει κάποιον από τους δικούς μας να ζητά τον λόγο από την Κροατία γιατί δε στέλνουν τα DNA εδώ και δύο χρόνια από αυτούς τους Κροάτες που είχαν διαφύγει δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά τι είναι…».

Η μάχη της οικογένειας για δικαίωση

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης έδειξε τους Κροάτες χούλιγκαν να προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον 29χρονο Μιχάλη να αφήνει την τελευταία του πνοή έξω από ένα περίπτερο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει λογοδοτήσει. Παρά τις εισηγήσεις για κακουργηματικές διώξεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, γεγονός που εξόργισε την οικογένεια.

«Για εμάς δεν υπάρχει απλά παράβαση καθήκοντος, αλλά παντελής παράλειψη καθήκοντος των αρμοδίων διευθύνσεων και των ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων. Αυτή δυστυχώς είναι η ανεξάρτητη αρχή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα», αναφέρει η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη, η οποία ετοιμάζεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο με την ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα