Ολυμπιακός – Αστέρας: Διαμαρτυρίες για… 6 πέναλτι – Δεν τον δικαίωσε ούτε σ’ ένα η ΚΕΔ! (vid)
Ο Ολυμπιακός εκφράζει έντονα παράπονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης με τον Αστέρα AKTOR, θεωρώντας ότι αδικήθηκε σε πολλές φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ισχυρίζονται πως έπρεπε να τους καταλογιστούν έξι πέναλτι, ωστόσο η ΚΕΔ φαίνεται να έχει διαφορετική οπτική.
Ο πρώην διαιτητής και νυν τηλεκριτικός, Ηλίας Σπάθας, ανέλυσε το παιχνίδι και δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δικαιούταν πέντε πέναλτι, ενώ υπήρχε και μία ακόμη φάση που σηκώνει συζήτηση. Παρόλα αυτά, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ο Στεφάν Λανουά, που ήταν υπεύθυνος για την αξιολόγηση των φάσεων, δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή.
Το μέλος της ΚΕΔ, Ρομπέρτο Αλόνσο, ανέλυσε μία μόνο από τις φάσεις, θεωρώντας πως το χέρι του αμυντικού ήταν σε φυσική θέση και ότι ακόμη κι αν είχε δοθεί πέναλτι, το VAR θα το είχε ακυρώσει. Συγκεκριμένα είπε: «Σε αυτή την περίπτωση κατά τη διάρκεια μιας σέντρας η μπάλα ακουμπάει στον μηρό. Ακόμα και αν η μπάλα ακουμπούσε το δεξί χέρι του αμυνόμενου, αυτό ήταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα. Αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι θα περιμέναμε παρέμβαση του var για να ακυρωθεί η απόφαση».






