INAEK

Φιλική ήττα για την μπασκετική ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ – Ξεχώρισε ο Περσίδης με 21 πόντους!

Ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με 81-79. Κορυφαίος για την ΑΕΚ...

Ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με 81-79. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Νίκος Περσίδης με 21 πόντους (4 τρίποντα).

To φιλικό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +11, έδειξε καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στην περιφέρειά του από Τζέιλεν Χάντς (15π.) και Τζέιλεν Ράιλι (9π.), ενώ και ο Γιανίκ Φράνκε (12π.) βοήθησε αν και βρίσκεται στην ομάδα μόλις δύο μέρες. Για την ΑΕΚ ξεχώρισαν ο Τιμ Φρέιζερ (17π,, 5ρ., 5ασ.) που φανέρωσε σημάδια της κλάσης τους, αλλά και ο Νίκος Περσίδης (21π., 4/6τρ.) που αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του δόρατος για την «Ένωση».

Στο +11 ο ΠΑΟΚ με Χαντς

Χτυπώντας από την περιφέρεια και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Χαντς και Ράιλι ήταν αρκετά κινητικοί και δραστήριοι, όμως ο δεύτερος φορτώθηκε γρήγορα τρία φάουλ και πήγε στον πάγκο. Ο συμπατριώτης του ωστόσο συνέχισε σκοράροντας και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν στο 23-16, την ώρα που η ΑΕΚ έμοιαζε ασύνδετη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +11, όμως με Μίτσελ και Φρέιζερ η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά με σερί 0-7 στο 33-29. Την σκυτάλη πήρε ξανά ο Περσίδης που με ακόμα δύο τρίποντα βοήθησε τα μέγιστα στο να γίνει το 41-40 φτάνοντας ο ίδιος τους 16 πόντους, προτού ο ΠΑΟΚ κλείσει το ημίχρονο στο 46-40 με τρίποντο του Ντάρκο-Κέλι.

Γύρισε και προσπέρασε η ΑΕΚ

Με δύο γρήγορα καλάθια του Ρένφρο ο ΠΑΟΚ πήγε στο 50-43, την ώρα που η ΑΕΚ τα περίμενε όλα από τον Φρέιζερ. Ο Στρέλνιεκς πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, η απόσταση μειώθηκε ξανά στο καλάθι (58-55 στο 27’), ο Κόνιαρης με επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε στο φινάλε της τρίτης περιόδου για το κιτρινόμαυρο προσπέρασμα με 61-63 κι ενώ νωρίτερα ο Πετρόπουλος είχε πετύχει τρίποντο.

Ο ίδιος με πανομοιότυπο τρόπο έγραψε το 67-70, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το ματς έγινε νευρικό, με τους παίκτες να κάνουν λάθη και τα σερί τρίποντα από Σλαφτσάκη και Πόλεϊ να διαμορφώνουν το 78-75 στο 1’50’’ πριν το τέλος. Ο Φρέιζερ με τρίποντο έκανε το 78-79, όμως ο Χαντς στην επόμενη επίθεση με γκολ-φάουλ έκανε το 81-79, που έμεινε ως το τέλος, παρότι ο Στρέλνιεκς παραλίγο να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ με τρίποντο λίγο κάτω από το κέντρο.

*Εκτός αγώνα επί μακρόν παρέμειναν οι Ακίλ Μίτσελ, Κένι Ουίλιαμς και Δημήτρης Μαυροειδής (με δική του ευθύνη ξαναμπήκε στο παρκέ για λίγο).

** Δεν αγωνίστηκαν επίσης για την ΑΕΚ οι Βασίλης Ξανθόπουλος, Κάμερον ΜακΓκρίφ και Δημήτρης Φλιώνης

Δεκάλεπτα: 20-16, 46-40, 61-63, 81-79

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε 12 (1), Ντάρκο-Κέλι 3 (1) , Ράιλι 9 (2), Τσιακμάς 3 (1), Χάντς 15, Μαργαρίτης 4 (1), Πόλι 7 (2), Σλαφτσάκης 5 (1), Χρηστίδης 5, Κωνσταντινίδης 5 (1), Καμπερίδης, Σαλούστρος 5 (1), Ρένφρο 8

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης 2, Φρέιζερ 17 (2), Πετρόπουλος 4 (1), Φιλιππάκος 8, Περσίδης 21 (4), Μαυροειδής, Παπαδάκης 3 (1), Oυίλιαμς 9, Μίτσελ 7, Στρέλνιεκς 8

Με πληροφορίες: sdna.gr και aekbc.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα