INAEK

«Αρχές Σεπτεμβρίου η τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό»

Την εκτίμηση ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα χορηγηθεί στον γενικό...

Την εκτίμηση ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό από αρχές Σεπτεμβρίου, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα» αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Διαβάστε επίσης: Αναστολή μέτρων μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο Πλεύρης – Μένει μόνο η μάσκα

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει εγκαίρως να αποφασίσει τι θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αυξηθεί η κίνηση.

«Εκτιμώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης για όλους» κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα