Τσιόδρας: «Το καλοκαίρι θα υποχωρήσει ο κορωνοϊός»
Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, όπου και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας
Μείωση της πίεσης από την πανδημία του κορονοϊού αναμένεται το καλοκαίρι όπως ανέφερε μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής τόνισε ότι η πανδημία είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε μία ανασκόπηση των δράσεων, ώστε να δούμε που μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον.
«Το καλοκαίρι αυτό είναι σημαντικό. Αναμένεται να υποχωρήσει ο ιός και είναι ευκαιρία να ανασκοπήσουμε τις δράσεις και να δούμε ποια είναι τα ελλείμματα και που πετύχαμε, ώστε να επενδύσουμε στο μέλλον. Σίγουρα πρέπει να επενδύσουμε στην επιτήρηση της νόσου και όχι μόνο στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων. Να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων και εμβολίων και στη διαχείριση του συνδρόμου Long Covid. Χρειάζεται συντονισμός και να ενισχύσουμε όσα πέτυχαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς μια επιτήρηση που δεν θα αφορά μόνο σε αριθμούς, αλλά και στη σοβαρή νόσο καθώς και στην αποτελεσματικότητα εμβολίων και των φαρμάκων, διευκρινίζοντας πως η επιτήρηση θα περάσει από την καταγραφή αριθμών στην καταγραφή στα νοσοκομεία. «Προς τα εκεί θα κινηθούμε εκτός αν αλλάξει ο ιός», είπε ο καθηγητής.
Πηγή: reader.gr






