Σαν Σήμερα: Η τελευταία εμφάνιση του Οκόνσκι στα «κιτρινόμαυρα» (vid)
Ήταν 24η Μαρτίου, στο μακρινό πια 1991, όταν η Ένωση φιλοξένησε την Λάρισα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπροστά σε 10 χιλιάδες Ενωσίτες. Τότε επρόκειτο να συμβεί και η τελευταία «παράσταση» του Μίροσλαβ Οκόνσκι με τα χρώματα της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Λάρισα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους φιλοξενούμενους στη τελευταία θέση της βαθμολογίας (σύστημα 2-1-0).
Στο 73ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης ο «Όκο» βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Γιώργο Χριστοδούλου. Ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με την ΑΕΚ.
Για την ιστορία σε εκείνο το ματς η Ένωση επικράτησε με 5-2 της επαρχιακής ομάδας.
Τις επόμενες μέρες ο Πολωνός ζήτησε 6 εκατομμύρια χρωστούμενα λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από τον προσωρινό (διορισμένος από το πρωτοδικείο) πρόεδρο Κώστα Αγγελόπουλο, και έτσι ο μέσος της Ένωσης έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, καρφώνοντας μάλιστα τον προπονητή του ενώ για αρκετό καιρό υπήρξε και διαμάχη μέσω τύπου ανάμεσα σε Οκόνσκι και Μπάγεβιτς.
Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με την ΑΕΛ ήταν: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Γεωργιάδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας (46΄Σταματής), Σαβέβσκι, Μπατίστα, Οκόνσκι(73΄Χριστοδούλου), Σαββίδης.
Τις μέρες εκείνες μάλιστα κυκλοφορούσαν φήμες για συμφωνία του Οκόνσκι με τον Πεζοπορικό της Κύπρου, έναντι 20 εκατομμυρίων δραχμών.
Τελικά ο Πολωνός έφυγε στο τέλος της σαιζόν από τον Δικέφαλο και συνέχισε την καριέρα του στην Κόρινθο, η οποία προβιβάστηκε στην Α Εθνική.





