INAEK

Τσούμπερ: Μία άποψη για τον Ελβετό…

Καλό θα ήταν να μην απαξιωθούν και οι πραγματικά σημαντικές μονάδες αυτής της ομάδας. Είναι...

Καλό θα ήταν να μην απαξιωθούν και οι πραγματικά σημαντικές μονάδες αυτής της ομάδας.

Είναι γεγονός πως σε έναν οργανισμό που όλα πάνε στραβά, φταίνε όλοι και τα πάντα. Ωστόσο, θα ήταν λυπηρό να «καούν» και κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπό άλλες συνθήκες θα παρουσίαζαν μια διαφορετική εικόνα.

Και όταν αναφέρομαι σε άλλες συνθήκες, εννοώ πολύ απλά η ομάδα να ήταν εντός στόχων, το κλίμα να ήταν θετικό και να υπήρχε κίνητρο σε κάθε ματς.

Μια τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή είναι του Ελβετού, Στίβεν Τσούμπερ, που προφανώς δεν περνά και το καλύτερο του «φεγγάρι» στην Ένωση.

Δείτε επίσης: Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Τσούμπερ στην ΑΕΚ: Πήγαν ξημερώματα στο σπίτι του

Δείτε επίσης: Μελισσανίδης για Τσούμπερ: «Αν δεν τον φέρετε, να μείνετε κι εσείς εκεί»!

Πρόκειται όμως και για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικές συστάσεις και φοβερές παραστάσεις στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ο 30χρονος λίγο πριν κλείσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ με ένα πραγματικά καλό «deal», ήταν ο κορυφαίος σε ασίστ στο πρόσφατο Euro με την Εθνική Ελβετίας και πολλές ομάδες τον είχαν στο στόχαστρο τους.

Τότε, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ πέτυχαν μια εξαιρετική συμφωνία, που προέβλεπε ετήσιο συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου στον ποδοσφαιριστή, πληρωμή ενοικίου για φέτος στην Άιντραχτ (στην οποία ανήκει) και ρήτρα αγοράς στο ποσό των 1.6 εκατομμυρίων. Σε περίπτωση που το ποσό αυτό καταβληθεί από την Ένωση, τότε ο Ελβετός θα υπογράψει με ήδη συμφωνημένο συμβόλαιο έως το 2025.

Είναι τα 1.6 εκατομμύρια απαγορευτικό ποσό;

Πολλοί εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, διότι ο Τσούμπερ του δευτέρου γύρου δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνον τον ποδοσφαιριστή που εντυπωσίασε στις πρώτες του παραστάσεις με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Αυτό είναι ένα γεγονός.

Αν όμως θεωρήσει κάποιος ότι η ΑΕΚ δαπάνησε 1.5 εκατομμύριο (χωρίς παρεξήγηση) για να αγοράσει τον Ντάμιαν Σιμάνσκι, δεν αξίζει να δώσει 1.6 εκατομμύρια για τον Τσούμπερ; Έναν ποδοσφαιριστή που μετράει παραπάνω από 400 συμμετοχές σε δυνατά πρωταθλήματα και 129 συμμετοχές σε 7 χρόνια παραμονής του στην Bundesliga; Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε τουλάχιστον 3 θέσεις στον αγωνιστικό χώρο και έχει πετύχει 7 γκολ και 3 ασίστ στην φετινή ίσως χειρότερη δική του αλλά και της ομάδας σαιζόν;

Αν σκεφτείτε μόνο ότι ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Ονιεκούρου με 5 εκατομμύρια, δεν αξίζει ο Τσούμπερ, που μπορεί να στοιχίσει πολύ λιγότερο από δύο;

Και στην τελική, ακόμα και να δεχτούμε ότι δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα, μπορούν 2 κακοί μήνες να ακυρώσουν μια τέτοια καριέρα;

Φ.Ν.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

Τσούμπερ