INAEK

Επικοινωνία Μπάιντεν με τέσσερις Ευρωπαίους ηγέτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι πέντε ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας στον τομέα της...

Οι πέντε ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών συζήτησαν σήμερα τις «βάναυσες τακτικές» της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων εναντίον αμάχων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι πέντε ηγέτες συζήτησαν επίσης το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Ο Μπάιντεν συνομίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας για να συντονίσουν την απάντησή τους στη ρωσική εισβολή. Στα τέλη της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, για να συμμετάσχει στις συνόδους του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Πολωνία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, σκοπεύει να ρωτήσει τον Πολωνό ομόλογό του, τον Αντρέι Ντούντα, τι άλλο μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να στηρίξουν τις προσπάθειες της Πολωνίας σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα