Μπούργος: «Ξεκάθαρος στόχος του Άρη η Ευρώπη»
Για την επιστροφή των έξι βαθμών που συνοδεύτηκε από την έλευση του στην ομάδα, τους στόχους του Άρη αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Χερμάν Μπούργος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:
Αναφορικά με την επιστροφή των έξι βαθμών: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή των έξι βαθμών, παρ’ όλα αυτά έχουμε ξεκάθαρο στόχο και αυτός είναι είναι έξοδος μας στην Ευρώπη».
Για την πίεση που δημιουργούσε η αφαίρεση των έξι βαθμών στους ποδοσφαιριστές του: «Ήταν μια πίεση που τη γνώριζα εξαρχής και είχα αποφασίσει να την πάρω εγώ στην πλάτη μου. Οπότε την απορρόφησα εγώ αυτή την πίεση που υπήρχε».
Για το αν θεωρεί τον εαυτό του… γουρλή, καθώς λίγες μέρες μετά την έλευση του επιστράφηκαν και οι βαθμοί: «Είμαι άνθρωπος που πιστεύω πως όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο περισσότερη τύχη θα έχεις».
Σχετικά με το τι του αρέσει από τον Άρη: «Αυτό το οποίο μου αρέσει είναι πως είμαστε όλη μια γροθιά, πίσω από έναν κοινό στόχο».
Για το γεγονός πως ο Άρης πλέον μετράει πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια: «Υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ, οπότε ξέραμε πως θα λυθεί. Υπάρχουν καμιά φορά αρνητικά σερί, που ξέρουμε πως είναι δύσκολο να τα σπάσεις, αλλά με μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να έρθουν διαφορετικά αποτελέσματα».
Αναφορικά με το αν στο επόμενο διάστημα ο Άρης θα παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία του: «Είναι σίγουρο αυτό. Όσο παραπάνω χρόνο έχεις να δουλέψεις, τόσο παραπάνω πράγματα θα αλλάξουν. Πλέον έχουμε χρόνο για να αλλάξουμε πράγματα όχι μόνο από τη δική μου πλευρά, αλλά και από την άποψη της διοίκησης και του κόσμου».
Για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα και τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ όμορφο, θα βγούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Γνωρίζω τα πάντα για τον Ολυμπιακό, τώρα το πως θα το αντιμετωπίσω, αυτό το ξέρουν οι παίκτες μου».
Για το αν νιώθει τον σεβασμό που υπάρχει στο πρόσωπο του: «Ναι, το νιώθω και θα προσπαθήσω να συνεχίζω να απολαμβάνω αυτό τον σεβασμό και να είμαστε συγχρόνως πιο ψηλά».






