INAEK

Τα δεδομένα για τους ψηλούς της ΑΕΚ τη νέα σεζόν

–> Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2016-17. Θα περίμενε κάποιος...


–>

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυροειδης τσαλμπουρης αεκ

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2016-17. Θα περίμενε κάποιος πως ο σχεδιασμός της νέας σεζόν θα… τρέξει με «γοργούς» ρυθμούς. Μόνο που στην ΑΕΚ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας και το πλάνο ακολουθείται δίχως βιασύνη από τους ανθρώπους της ομάδας.

Η επικοινωνία ανάμεσα σε Μάκη Αγγελόπουλο και Σωτήρη Μανωλόπουλο γίνεται επί μονίμου βάσεως, μελετώντας όλα τα δεδομένα για την ομάδα της νέας σεζόν. Υπό το πρίσμα αυτό κρίνονται τόσο οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, όσο και οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας.

Το πλάνο έχει εξέχουσα θέση και για τους ψηλούς. Σε αυτούς, άλλωστε, ο Έλληνας προπονητής ποντάρει πολλά για την ερχόμενη σεζόν. Το αγωνιστικό πλάνο του, άλλωστε, στο διάστημα στο οποίο ήταν head coach της ΑΕΚ μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Ας δούμε, όμως, πώς είναι τα δεδομένα στην ομάδα αυτή τη στιγμή…

Οι σίγουροι

Στην κατηγορία αυτή βρίσκεται ο Γιώργος Τσαλμπούρης. Στην ΑΕΚ τον πιστεύουν πάρα πολύ και τη νέα σεζόν ετοιμάζονται να του δώσουν ακόμα περισσότερο «χώρο» για να αναδείξει το ταλέντο του. Ήδη τα μηνύματα από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως θετικά και ο Μανωλόπουλος αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον ρόλο του.

Από… κοντά και ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο «Μαύρο» πραγματοποίησε εξαιρετικό φίνις με την ΑΕΚ στα play off, όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας. Στην Ένωση ποντάρουν στην εμπειρία, αλλά και την ποιότητά του και αναμένεται να συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στον… αέρα

Από εκεί και πέρα, επικρατεί ένας μικρός… χαμός. Κι αυτό γιατί κανένας από τους υπόλοιπους ψηλούς δεν πρέπει να θεωρεί σίγουρη τη θέση του. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έκλεισε τριετία στην ομάδα, όμως στην ΑΕΚ εξετάζουν την αγορά για μια καλύτερη δυνατή λύση.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τσινεμέλου Ελονού. Η επιθυμία του να παραμείνει είναι δεδομένη και έχει… καταγραφεί από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, στην ΑΕΚ «σκανάρουν» την αγορά, ψάχνοντας για παίκτες με αθλητικά προσόντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κρατάνε… stand by τον Ελονού, θέλοντας να έχουν καλυμμένα τα νότα τους.

Παράλληλα, η αποχώρηση του Δημήτρη Χαριτόπουλου πρέπει να θεωρείται δεδομένη ενόψει και της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η περίπτωση Σάκοτα

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός βρίσκεται στην ομάδα από την πρώτη στιγμή της επιστροφής της και φέτος προέρχεται από την πιο ώριμη, παραγωγική και μεστή σεζόν της καριέρας του, με πολλές και «γεμάτες» εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η επιθυμία τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας είναι να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τα επόμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η υπόθεση έχει «κολλήσει» για τα καλά τις τελευταίες μέρες, με τις δύο ομάδες να μην τα βρίσκουν στο οικονομικό.

Για την ώρα επικρατεί στασιμότητα και στην περίπτωση του αρχηγού, όμως από τις επόμενες μέρες ΑΕΚ και παίκτης αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με σκοπό να βρεθεί η «χρυσή τομή». Σε διαφορετική περίπτωση, ΑΕΚ και Σάκοτα θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Ένας ακόμα παίκτης από το ρόστερ της σεζόν που ολοκληρώθηκε βρίσκεται στον… αέρα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις την ποιότητά του εντός παρκέ, όντας καταλυτικός στη σειρά με τον Άρη. Παρ’ όλα αυτά και η δική του περίπτωση παραμένει «ρευστή», μιας και δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. ΑΕΚ και Μαυροκεφαλίδης έχουν κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, όμως για την ώρα δεν προκείπτει τίποτα το… χειροπιαστό και με την περίπτωσή του.

Τα μεταγραφικά «θέλω»

Τι είναι αυτό που ζητάει η ΑΕΚ από την αγορά, όμως; Με δεδομένη την παρουσία των Τσαλμπούρη-Μαυροειδή στη θέση «5», η Ένωση θέλει έναν ακόμα παίκτη με αθλητικά στοιχεία, που θα βγάζει ενέργεια και θα μπορεί να καλύψει τις δύο θέσεις των ψηλών (4-5).

Επιπλέον και με την περίπτωση Σάκοτα να μην ξεκαθαρίζει για την ώρα, στην ΑΕΚ θα κάνουν κίνηση για παίκτη στη θέση «4». Ανάλογα με την κατάληξη της υπόθεσης του αρχηγού, τότε η ομάδα θα κινειθεί είτε για έναν, είτε για δύο παίκτες στη θέση αυτή. Μάλιστα, για τη θέση αυτή θα αναζητηθεί παίκτης που θα μπορεί να απειλήσει με σουτ από μέση-μακρινή απόσταση. Βεβαίως, αυτό θα γίνει πιο ξεκάθαρο μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση Σάκοτα, η οποία αποτελεί τον… ρυθμιστή του πλάνου για την φροντ λάιν της ομάδας.

enwsi.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα