Αυστηρός έλεγχος της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων
Σε 12 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα βεβαίωσε συνολικά 79 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 601 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.684 για μη χρήση μάσκας, κατά τη διάρκεια των 49.370 ελέγχων που πραγματοποίησε χθες, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, σε όλη τη χώρα.
Συνελήφθησαν 12 άτομα και βεβαιώθηκαν 61 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 18 καταστήματα, από τα οποία 7 στην Αττική, 4 στην Πελοπόννησο, 3 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στη Στερεά Ελλάδα και από 1 σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Για για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης βεβαιώθηκαν 1.684 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 1.679 πρόστιμα των 150 ευρώ και 5 των 300 ευρώ, ως εξής: 680 στην Αττική, 183 στη Θεσσαλονίκη, 160 στην Κεντρική Μακεδονία, 138 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 112 στη Στερεά Ελλάδα, 90 στα Ιόνια Νησιά, 72 στη Θεσσαλία, 43 στην Κρήτη, 43 στη Δυτική Ελλάδα, 41 στο Νότιο Αιγαίο, 38 στη Δυτική Μακεδονία, 37 στην Πελοπόννησο, 36 στην Ηπειρο και 11 στο Βόρειο Αιγαίο.
Σημειώνεται ακόμη, ότι βεβαιώθηκε και μια παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.






