O… Τζανετόπουλος επιστρέφει στον παράδεισο!
Η ιστορία του τα έχει όλα! Δημιουργία, φίδι, μήλο, προπατορικό αμάρτημα, εξορία και τιμωρία! Μόνο που ο Άνταμ Τζανετόπουλος βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό του παράδεισο!
–>
Εν αρχήν ην το χάος! Γνωστό αυτό. Μετά, ξημέρωσε… Δευτέρα και κάποιος θα έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα σε εκείνο που μετέπειτα θα γνωρίζαμε ως ανθρωπότητα. Έπιασε, λοιπόν, δουλειά, άρχισε να δημιουργεί για να φτάσει εντέλει και στον άνθρωπο. Έπλασε τον Αδάμ, πήρε λίγο από τα πλευρά του, έφτιαξε την Εύα, τους χάρισε τον κήπο της Εδέμ, τους ζήτησε να μην τραφούν από τους καρπούς του δέντρου της Γνώσης του Καλού και του Κακού, εκείνοι – φυσικά – δεν αντιστάθηκαν, έφτασε Παρασκευή, χτύπησε το κουδούνι, τελείωσαν τα θρησκευτικά για αυτή την εβδομάδα! Αν η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας το επιτρέψει, τα παιδιά του δημοτικού θα μάθουν τη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.
Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει και η περίπτωση του… Αδάμ της ΑΕΚ. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος γύρισε χθες στον παράδεισο. Μετά από ένα αδιάφορο ματς κόντρα στη Λαμία και μια αναγκαστική ψυχρολουσία απέναντι στην Αούστρια Βιέννης, ο Έλληνας αμυντικός βρέθηκε ξανά να περπατάει στον κήπο της Εδέμ. Έχει το δικαίωμα να τραφεί με όποιο καρπό βλέπει γύρω του. Να δεχτεί συγχαρητήρια, να γνωρίσει την αποθέωση, να νιώσει ξανά σπουδαίος και ικανός. Ακριβώς όπως πριν δύο χρόνια. Αρκεί, να προσέξει τον πειρασμό. Η… Εύα, τότε, για την ΑΕΚ ήταν ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή και επέμενε ότι πρέπει να απαλλαγεί από εκείνον. Εκείνος, σάστισε. Έκανε να τραφεί από το Δέντρο της γνώσης, άφησε για λίγο τον όφις να τον παραπλανήσει, αλλά στο τέλος έφτυσε το μήλο.
Ας ξεκινήσουμε, όμως, το μάθημα από την αρχή!
Η… δημιουργία!
Ο πρώτος κήπος που γνώρισε ήταν στον Βόλο. Ο Τζανετόπουλος γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1995 στη Νέα Ιωνία και ήταν το τέταρτο και μικρότερο παιδί του Παναγιώτη και της Αντριάνας. Οι ουγγρικές του ρίζες θα κάνουν τον Αδάμ, Άνταμ και οι ποδοσφαιρικές ρίζες του πατέρα του, θα τον οδηγήσουν στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου από την ηλικία των εφτά ετών. Ο άσος της ΑΕΚ θα είναι αμυντικός στην ομάδα του, αμυντικό χαφ στις μεικτές της Μαγνησίας και επιθετικός στην ασυναγώνιστη ομάδα «Acandu F.C.».
Μια ομάδα που είχε σήμα και ύμνο τη γιαγιά, πρόεδρο τον Ευρυμέδοντα Λαμόγιο, οικονομικό διευθυντή τον Ευαγόρα Μακρυχέρη και φροντιστή τον Τιμολέων Μυγοσκοτώστρα! Η παιδική φαντασία στα καλύτερά της και η περιγραφή για το αστέρι της Acandu είναι ενδεικτική: «Είναι το παιδί θαύμα της ομάδα. Είναι μόλις 12 ετών, αλλά είναι ένα πολυεργαλείο. Αγωνίζεται εξίσου καλά σε όλες τις θέσεις. Στην Acandu F.C. τρίβουν τα χέρια τους για το ταλεντάκι από την Ουγγαρία. Τον χαρακτηρίζει η τεχνική του ικανότητα να παίζει σε όλες τις θέσεις»!
Η παιδική ηλικία για τον Άνταμ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο. Ο μικρός είχε έρωτα με τα μαθηματικά, αλλά κλίση στα θεωρητικά μαθήματα. Ιστορία, αρχαία, λατινικά, λογοτεχνία και έκθεση, μέσω των οποίων έκλεισε θέση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Είναι κάτι που πάντα μ’ ενδιέφερε. Το καθημερινό μου πρόγραμμα δεν επιτρέπει εύκολα να συνδυάζω ποδόσφαιρο και σπουδές, αλλά θέλω να τις ολοκληρώσω. Δεν γίνεται να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος χωρίς παιδεία. Δεν γίνεται καν να σταδιοδρομήσεις ως ποδοσφαιριστής χωρίς παιδεία. Και ποδοσφαιρική και γενικότερη. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία έκφανση της, χωρίς την άλλη».
Οι πρώτοι καρποί…
Πριν προλάβει καν να αποφοιτήσει από το σχολείο και να μπει στο Χαροκόπειο, ήρθε ένας μεγαλύτερος κήπος. Πλουσιότερος σε καρπούς, με γευστικότερους καρπούς και σίγουρα πολλούς περισσότερους μασκαρεμένους πειρασμούς. Το 2010, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος υποδέχεται τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο Ρέντη. Η εντυπωσιακή του σωματοδομή, η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και το μυαλωμένο του παιχνίδι αποτελούν συστατικά που ελκύουν τον Ολυμπιακό, όμως ο «μικρός» θα μείνει μόλις δύο χρόνια στην Αθήνα.
Στις 23 Ιουνίου του 2012 μια είδηση που τότε ήταν εκείνο που θα λέγαμε «βούλα» στο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Μπερντ Στορκ αξιολόγησε και ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν οι Γιάννης Τοκουντζής και Άνταμ Τζανετόπουλος στο Ρέντη. Ο 17χρονος αμυντικός επιστρέφει στη Νέα Ιωνία και από σπόντα γίνεται αντιληπτός από το ραντάρ της ΑΕΚ, η οποία εκείνη την εποχή «τσέκαρε» τον Ηλία Βούρα. Περίεργο πράγμα η μοίρα, αν αναλογιστούμε ότι ο 29χρονος γκολκίπερ περιμένει να γίνει σέντρα στη Football League για να παίξει με τη Δόξα Δράμας και ο μικρός Άνταμ έπαιζε χθες το βράδυ στο «Μεάτσα».
sdna.gr






