Χάρις: “Με οδηγό τη νίκη επί του Ολυμπιακό, για το διπλό στη Μαδρίτη”

Ο 28χρονος σκόρερ μίλησε στο SDNA για τη σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, στάθηκε στην αλλαγή ψυχολογίας που έφερε η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ έδωσε το στίγμα του για το παιχνίδι με την Εστουντιάντες, θέτοντας ως ξεκάθαρο στόχο τη νίκη!
Ο Αμερικανός σκόρερ μίλησε, αρχικά, για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως «ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς, το οποίο ήρθε μετά από «μάχη». Αν και σε προηγούμενε παιχνίδια δεν ξεκινούσαμε καλά, τώρα ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Παίξαμε σκληρά για 40 λεπτά. Είχαμε πλάνο και επικεντρωθήκαμε σε αυτό από την αρχή ως το τέλος και η… ανταμοιβή μας ήταν μια μεγάλη νίκη».
–>
Οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ έντονες για την ΑΕΚ. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αποχώρησε από την άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να τον διαδέχεται σε μια αλλαγή, που επηρέασε την ομάδα. «Κάθε αλλαγή έχει συνέπειες σε μια ομάδα. Σε εμάς η επίδραση σχετιζόταν κατά κύριο λόγο με την ψυχολογία μας μέσα στο παιχνίδι», παραδέχτηκε για να προσθέσει «Όλοι, όμως παλέψαμε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Το πιστεύαμε και ήμασταν αισιόδοξοι πριν το τζάμπολ. Εστιάσαμε όλη την προσοχή μας στο παιχνίδι και στο πώς θα ανταποκριθούμε σε αυτά που ζητούσε το προπονητικό επιτελείο».
Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Χάρις ηγήθηκε, στο σκοράρισμα, της ομάδας του, δίνοντας πολλές λύσεις στην επίθεση. Την ίδια στιγμή, όμως, εστιάζει στη συνολική προσπάθεια. «Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, κάθε παιχνίδι είναι μια σπουδαία ευκαιρία για νίκη. Στόχος μας, άλλωστε, είναι να κερδίζουμε σε κάθε έδρα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Κάποιες φορές αυτό δεν μας έβγαινε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι να πορευτούμε με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος και στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό ισχύει και για μένα προσωπικά, καθώς θέλω να βοηθάω την ΑΕΚ να κερδίζει. Θέλουμε να παίζουμε σκληρά και να γινόμαστε καλύτεροι».
–>
Κανείς στην ΑΕΚ δεν έμεινε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς το επόμενο παιχνίδι είναι κομβικό για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, κόντρα στην Εστουντιάντες. «Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ίδια ένταση και την ίδια εικόνα και την Τρίτη για να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι του Basketball Champions League και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μία ακόμα φορά», ήταν τα λόγια του 28χρονου άσου.
Κλείνοντας, ο Χάρις εστίασε και στην ψυχολογία του συνόλου, η οποία άλλαξε μετά τη νίκη της Κυριακής. «Κάθε μεγάλη νίκη βοηθά ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθηση κάθε παίκτη. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε όλα όσα θετικά είχε το παιχνίδι αυτό και να πορευτούμε στη συνέχεια της σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάθε φορά και ελπίζουμε μετά το παιχνίδι της Τρίτης να έχουμε κάνει… δύο βήματα προς τα εμπρός».





