Η ΑΕΚ είναι έτοιμη πλέον για ματς υψηλών απαιτήσεων!

0
skyline

Η συγκλονιστική προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ μπορεί να μην έφερε τη νίκη, αλλά τόνωσε σίγουρα την πεποίθηση, που δημιουργήθηκε μετά το διπλό στο Μπράιτον, ότι μπορεί η Ένωση να πάρει την πρόκριση ακόμη και σε αυτόν τον όμιλο, που σαφέστατα είναι πολύ υψηλού επιπέδου και βαθμού δυσκολίας για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα.

Αυτή η ΑΕΚ, όπως έγραφα και μετά το μάτς με την Μπράιτον, δεν φοβάται κανέναν και αυτό φάνηκε και απέναντι στον Άγιαξ. Ήταν μάλιστα ένα μάτς που στράβωσε για την Ένωση, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα σε ένα σημείο στο οποίο φαινόταν ότι είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοση της και να παίρνει κάποια ρίσκα παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι.

Από το 20′ και μετά οι κιτρινόμαυροι ασκούσαν πιο έντονη πίεση, είχαν καλύτερη κυκλοφορία και έμοιαζε θέμα χρόνου να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες και να αναζητήσουν επίμονα το γκολ. Το γκολ του Άγιαξ όχι όμως μόνο δεν μείωσε την ορμή της ΑΕΚ, αλλά της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Το δεκάλεπτο μετά το 0-1 είναι ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται στην ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο, όπως και φυσικά η εμφάνιση της στο δεύτερο ημίχρονο.

Ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΚ τα έκανε όλα σωστά, αφού βελτιώσε και τον τρόπο αντιμετώπισης των αντεπιθέσεων του Άγιαξ και έγινε ακόμη πιο απειλητική, συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, στις επιθέσεις της. Το τέλειο ημίχρονο θα έφερνε και την ονειρική ανατροπή, όμως δυστυχώς στην φάση του αγώνα στο 90ο λεπτό ο Γιόνσον δεν κατάφερε να σκοράρει. Δεν μπορείς όμως να τον κατηγορήσεις και αυτόν, διότι έχει κάνει μεγάλο μάτς από την στιγμή που μπήκε και την φάση του 90ου λεπτού την ξεκινάει και την τελειώνει ο ίδιος με σπουδαία συνολικά προσπάθεια.

Ο Άγιαξ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες κυρίως λόγω της ατομικής ποιότητας της επιθετικής του γραμμής, αλλά και γιατί η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ φέτος έχει κάποιες αδυναμίες, που ομάδες με τέτοιο ταλέντο δύσκολα δεν θα τις εκμεταλλευτούν. Οι αδυναμίες της αμυντικής λειτουργίας είναι αυτές που με φοβίζουν για τη συνέχεια της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και σε αυτές θα πρέπει εκτιμώ να εστιάσει και ο Ματίας Αλμέιδα στο διάστημα της διακοπής, μετά το μάτς με τον Παναιτωλικό δηλαδή.

Μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους η ΑΕΚ έχει τέσσερις βαθμούς, που μάλιστα τους πήρε σε ένα διάστημα όπου είχε πολύ βαρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ και η ίδια δεν φαίνεται να είναι ακόμη στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας βέβαια αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Τα προβλήματα τραυματισμών ειδικά στην Ευρώπη δεν μπορούν να κρυφτούν. Προφανώς και η ΑΕΚ έχει μεγάλο ρόστερ με αρκετές λύσεις, όμως κάποιες απουσίες δεν μπορεί να τις καλύψει. Επιπλέον λόγω της ενέργειας που απαιτούν τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ σημαντικό να έχει η ΑΕΚ επιλογές στον πάγκο της για να υπάρχει ένα φρεσκάρισμα από το 60′ συνήθως και μετά. Χθες ας πούμε ο Πόνσε ήταν ο μοναδικός καθαρός σέντερ φορ που υπήρχε στην αποστολή.

Στο Μπράιτον η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Γκαρσία και ο Πόνσε πέρασε ως αλλαγή, κάνοντας και την διαφορά αφού πέτυχε το τρίτο γκολ. Δεν αποτελούν δικαιολογίες όλα αυτά, απλά οι Τσούμπερ και Γκαρσία, που απουσίαζαν χθες λόγω τραυματισμών, δίνουν μεγάλη δυναμική στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Γ.Ζ.