Πρέπει να βρει και πάλι την σωστή νοοτροπία

0
skyline

Το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πίστευα ότι ήταν ένα μάθημα για την ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν λειτούργησε ως τέτοιο και ας φάνηκε στη συνέχεια ότι η Ένωση άφησε πίσω της τη γκέλα αυτή με τις εντυπωσιακές νίκες που πέτυχε.

Η περσινή ΑΕΚ, εκτός από τον χαρακτήρα που έδειξε στα δύσκολα και τις νίκες στα ντέρμπι, είχε και την σοβαρότητα, αλλά και την διάθεση που έπρεπε στα παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής. Πόσες φορές άλλωστε έγραφα και εγώ εδώ πέρυσι για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Αλμέιδα, το οποίο ευχαριστεί και τον κόσμο της.

Δεν ήταν ασήμαντο να κερδίζει με ωραία μπάλα αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής στην έδρα της. Αυτές οι νίκες άλλωστε της έδωσαν την ώθηση και την αυτοπεποίθηση για τα δύσκολα που ήρθαν στο τελευταίο διάστημα της σεζόν. Η φετινή ΑΕΚ φαίνεται ότι κάνει το δύσκολο και τα χαλάει στα εύκολα.

Πηγαίνει δηλαδή και κερδίζει στο Μπράιτον και στην Λεωφόρο, αλλά παρουσιάζεται ασόβαρη και δίχως ιδιαίτερη διάθεση σε παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής. Τρία τέτοια μάτς έχει παίξει η ΑΕΚ φέτος, στο ένα γκέλαρε, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 77′ και στα άλλα δύο λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις. Δεν γίνεται να είναι τυχαίο αυτό.

Η σταθερότητα όμως και η σοβαρότητα σε παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής είναι απαραίτητα για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι απαραίτητο λοιπόν σήμερα όλοι στην ΑΕΚ να μην νιώθουν ικανοποιημένοι με τη νίκη, αλλά προβληματισμένοι με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και φυσικά με το γεγονός ότι η νίκη ήρθε στις καθυστερήσεις.

Και η νίκη και πέρυσι απέναντι στον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις ήρθε, αλλά εκεί δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα με τίποτα. Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ είχε ”σβήσει” από το 60′ και μετά και δεν ”ξύπνησε” ούτε στις προειδοποιήσεις που δέχτηκε στο σουτ του Έντερ στο 77′ και στο γκολ, που τελικά ακυρώθηκε στο 78′. Η νοοτροπία της δεν ήταν η σωστή και δεν είναι τυχαίο ότι σε τρία τέτοια μάτς το έχουμε δει αυτό. Αυτή η νοοτροπία πρέπει άμεσα να αλλάξει, πριν χαθούν άλλοι πολύτιμοι βαθμοί. Από εκεί και πέρα κάτι πρέπει να γίνει και με την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ.

Στο Μπράιτον και στην Λεωφόρο ήταν βελτιωμένη, παρά τα γκολ που δέχτηκε. Όταν πιέστηκε, κυρίως από την Αγγλική ομάδα, ανταποκρίθηκε αρκετά καλά. Χθες όμως όσες φορές επιτέθηκε ο Ατρόμητος, τόσες έφτασε και σε αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια. Και δεν είναι θέμα των δύο στόπερ αυτό. Άλλωστε ο Κάλενς χθες ήταν πολύ καλός και ο Μήτογλου επίσης δεν υστέρησε πουθενά.

Το πρόβλημα είναι η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ας ελπίσουμε ότι και αυτή θα βελτιωθεί.

Γ.Ζ.