Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν

0
skyline

Η συγκλονιστική εμφάνιση και η τεράστια νίκη της ΑΕΚ στο Μπράιτον αποτελούν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες βραδιές της Ένωσης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και μια ακόμη χρυσή σελίδα που γράφει η συγκεκριμένη ομάδα με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της.

Για την Μπράιτον δεν χρειάζονται συστάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Το ότι δεν έχει το μεγάλο όνομα στην Ευρώπη δεν λέει τίποτα για τη νίκη της ΑΕΚ. Το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται η Μπράιτον είναι πολύ υψηλότερο και έχει πάρει νίκες απέναντι σε τεράστιες ομάδες, ενώ είναι πλέον μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι την θεωρούσαν και το φαβορί του ομίλου, παρά το γεγονός ότι στον όμιλο αυτό βρίσκονται επίσης η Μαρσέιγ και ο Άγιαξ.

Η ΑΕΚ όμως πήγε εκεί με την πίστη ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Όχι με την πίστη ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς, αλλά ότι μπορεί να φύγει με βαθμό ή βαθμούς. Και αυτή η πίστη και η αυτοπεποίθηση είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο του Ματίας Αλμέιδα στην ομάδα αυτή. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν φοβάται τίποτα και αυτό από μόνο του της δίνει μια τεράστια ώθηση σε όλους τους στόχους που έχει.

Ο Αλμέιδα ήταν και ο πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς. Ήταν τόσο διαβασμένος, είχε μελετήσει τόσο καλά τον αντίπαλο, όπως συνηθίζει βέβαια, και το πλάνο του λειτούργησε σε τέτοιο βαθμό, που παρότι μας έχει δείξει ήδη πολλά εκτιμώ ότι το χθεσινό ήταν ένα από τα τρία κορυφαία του προπονητικά παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, αν και αρκετοί το θεωρούν ήδη το κορυφαίο.

Πρωταγωνιστές βέβαια ήταν και οι παίκτες και ορισμένοι μάλιστα έδωσαν και απαντήσεις για την έντονη κριτική που είχαν δεχτεί τελευταία. Πρώτος ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος έκανε με διαφορά το καλύτερο του μάτς με την ΑΕΚ. Το υπέροχο γκολ του ξεχωρίζει στη συνολική του παρουσία, αλλά ο Γάλλος πραγματικά ήταν απροσπέλαστος αμυντικά και αλάνθαστος όσες φορές πέρασε τη μεσαία γραμμή στις φάσεις επίθεσης των κιτρινόμαυρων.

Όλοι βέβαια διακρίθηκαν, αλλά ο Σιντιμπέ λίγο παραπάνω. Θα ήθελα να σταθώ και στον Στάνκοβιτς, που όποτε χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός, αλλά και στον Μήτογλου, ο οποίος έπαιξε με τέτοια ωριμότητα, που κάλυψε πλήρως τις απουσίες των Βίντα και Μουκουντί και έδειξε ότι σωστά υπολογίζεται και ως βασική επιλογή από τον Αλμέιδα. Είχε δίπλα του και τον Σιμάνσκι, που έκανε ίσως το μοναδικό σοβαρό ατομικό λάθος χθες, στη φάση του δεύτερου πέναλτι της Μπράιτον, αλλά αυτό δεν μπορεί να σβήσει την συνολικά υπέροχη εμφάνιση του.

Με τη νίκη αυτή προφανώς η ΑΕΚ έχει πλέον σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης και ας είναι ακόμη η πρώτη αγωνιστική. Δεν είναι εξάλλου η νίκη μόνο, αλλά και η εμφάνιση και η πεποίθηση όλων πλέον ότι η Ένωση θα σταθεί εξίσου καλά και απέναντι στον Άγιαξ και την Μαρσέιγ. Ακόμη και η τρίτη θέση βέβαια, που οδηγεί στο Europa Conference League θα είναι μεγάλη επιτυχία στον όμιλο αυτό, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ δύσκολος και θα ήταν καλό να μείνουμε όλοι προσγειωμένοι.

Γ.Ζ.