Μάλλον δεν θα πάρει βαθμό η ΑΕΚ

0
skyline

Κανείς δεν την πίστευε! Κανείς δεν το έβλεπε να έρχεται! Αλλά το πίστεψε αυτός που πραγματικά έπρεπε και βρήκε και εκεί τον τρόπο να το κάνει. Ο Αλμέιδα (εδώ και καιρό) έχει πάρει απ’ το χέρι την ΑΕΚ και την γιγαντώνει.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα Βλέποντας τον όμιλο που κληρώθηκε ΑΕΚ ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι είπαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολο και όντως είναι. Όμως πολλές φορές κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το ότι τα πράγματα είναι δύσκολο δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα. Δεν σημαίνει ότι θα χάσεις χωρίς να παλέψεις.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι μέχρι στιγμής ο άνθρωπος που βγαίνει σε όλα αληθινός. Βλέπει τα κενά της ομάδας του, τα καλύπτει αλλά πάνω από όλα πιστεύει στο ρόστερ του. Πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και για αυτόν δεν υπάρχουν βασικοί, αναπληρωματικοί και θέσεις. Το έχω γράψει ξανά στο παρελθόν και θα το ξαναγράψω. Νιώθω λες και ο συγκεκριμένος προπονητής έχει ένα μαγικό ραβδάκι. Έχει φτιάξει ένα τόσο δεμένο σύνολο, έχει παίκτες με ψυχολογία και όλοι τους είναι έτοιμοι να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Πλέον, δεν με ενδιαφέρει να δω την 11άδα που θα κατέβει η ομάδα πριν από κάθε αγώνα. Δεν με αφορά. Ξέρω ότι οποιαδήποτε επιλογή και αν έχει κάνει θα βγει ή και αν δεν βγει (γιατί και αυτό είναι στο παιχνίδι) θα έχει έτοιμο plan b. Δεν έγινε κάτι που η ΑΕΚ κέρδισε εκτός έδρας την Μπράιτον, μπορεί εντός να χάσει. Με νοιάζει που πλέον βλέπω μια ομάδα έτοιμη να αντεπεξέλθει σε ότι και αν συμβεί.

Βλέπω μια ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, όσο δύσκολος και αν είναι ο όμιλός μας αυτοί δεν θα είναι οι μοναδικοί βαθμοί που θα πάρει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Γιατί ο Αλμέιδα ξέρει. Γιατί έφτιαξε ένα ρόστερ για τρεις διοργανώσεις. Ας σταματήσουμε λοιπόν να γκρινιάζουμε (γιατί λίγο έχουμε επιστρέψει σε αυτό) για τις μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν και ας κάτσουμε επιτέλους να απολαύσουμε στιγμές.

ΥΓ: Δεν είναι πλέον αγχωτικό να είσαι ΑΕΚ. Είναι ωραίο να είσαι ΑΕΚ γιατί και οι στιγμές του άγχους ξέρεις ότι θα μετατραπούν σε πανηγυρικές!