Μεγάλη η νίκη, μεγάλος και ο προβληματισμός

0
skyline

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό η νίκη της ΑΕΚ επί του Βόλου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, δηλαδή με γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ ο Βόλος έχει ισοφαρίση μόλις στην δεύτερη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ πριν από το παιχνίδι κουβαλούσε την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός από το Champions League, αλλά και την πίεση της γκέλας της προηγούμενης αγωνιστικής. Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς και πάλι από ένα απίθανο ατομικό λάθος, ενώ είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό πριν το πρώτο γκολ του Βόλου. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω από το 24′ έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάνταλου. Με όλα αυτά λοιπόν ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού ήταν πολύ υψηλός και φυσικά η νέα απώλεια βαθμών έμοιαζε πολύ κοντά στο 24ο λεπτό.

Έδειξε χαρακτήρα όμως η ΑΕΚ και παρά τα λάθη της, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε στο αγωνιστικό της πλάνο γενικότερα, έβγαλε μια θέληση για τη νίκη, που θα πρέπει να είναι οδηγός ενόψει της συνέχειας, που είναι γεμάτη απαιτήσεις.

Η συνέχεια θα είναι γεμάτη απαιτήσεις, διότι αυτή η ομάδα μας έχει δημιουργήσει τις προσδοκίες που έχουμε, έπειτα από τα όσα εκπληκτικά κατάφερε πέρυσι. Και επειδή ακριβώς όλοι έχουμε τις προσδοκίες αυτές δεν γίνεται να παραβλέψουμε τα προβλήματα που φάνηκαν σε ακόμη ένα παιχνίδι και τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

Αυτή τη φορά ευτυχώς η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική. Αν δεν ήταν δεν θα κέρδιζε, διότι δεν είχε την πολυτέλεια να δημιουργήσει 30 τελικές και 15 κλασικές ευκαιρίες, αφού αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Η αμυντική της λειτουργία δεν ήταν όμως και πάλι αυτή που έπρεπε.

Τα ατομικά λάθη αποτελούν ένα μόνιμο φαινόμενο πλέον και συνήθως όλα στοιχίζουν με γκολ στην ΑΕΚ. Η συνολική αμυντική της λειτουργία όμως επίσης δεν είναι καλή. Ο Βόλος με άνεση έφτανε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και ευτυχώς για αυτήν οι επιλογές του δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα να μην την απειλεί ιδιαίτερα. Ήταν όμως δεδομένο ότι όσο βρισκόταν εκεί κάποια στιγμή θα του ερχόταν και η φάση, όπως και έγινε. Θυμηθείτε απλά το δεύτερο ημίχρονο του περσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ, όπου και πάλι η ΑΕΚ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και πως είχε εγκλωβίσει πλήρως τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι όχι μόνο δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά δεν πλησίαζαν καν κοντά στο να δημιουργήσουν. Ο Βόλος από την άλλη είχε χώρους, οι αλληλοκαλύψεις δεν υπήρχαν και όλο το βάρος έπεφτε στο αμυντικό δίδυμο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης σε όλα αυτά ότι ο Ντομαγκόι Βίντα είναι σταθερά ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν ο Κροάτης δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο.

Ήρθε τουλάχιστον η νίκη και τώρα με την διακοπή η ομάδα μπορεί να ηρεμήσει λίγο, να ανασυνταχθεί και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια. Κυρίως να αποβάλλει μια ακατανόητη πίεση που φαίνεται ότι την διακατέχει και έναν εκνευρισμό, που επίσης δεν δικαιολογείται. Ο κόσμος την λατρεύει την ομάδα αυτή για όσα του χάρισε πέρυσι. Θα πρέπει και η ομάδα όμως να εκτιμήσει διαφορετικά την κατάσταση και να αντιληφθεί το ότι όσα πέτυχε πέρυσι θα έπρεπε να την έχουν απελευθερώσει ακόμη περισσότερο και όχι να λειτουργούν επιπλέον πιεστικά.

Γ.Ζ.