Κέρδιζε με όποιον τρόπο ήθελε!

0
skyline

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η ΑΕΚ μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο και απέδειξε με περίτρανο τρόπο σε όλους ότι υπάρχει ῾δικαιοσύνη῾, καθώς όταν όντως είσαι ο καλύτερος θα βρεις τον τρόπο να ανέβεις και να παραμείνεις την κορυφή.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

Τελειώνοντας αυτή η σεζόν αυτό που μου μένει στο μυαλό είναι η σιγουριά που μου έβγαλε αυτή η ομάδα. Με όποιον αντίπαλο και αν έπαιζε μέσα μου ήξερα ότι θα κερδίσει. Ένιωσα ότι δεν χρειάζεται άγχος, ότι δεν χρειάζεται να δω τις εντεκάδες, ότι δεν χρειάζεται να σκεφτώ τι θα γίνει στην πορεία, γιατί έβλεπα πάντα μια ομάδα έτοιμη και όπως πρέπει αγωνιστικά.

Τις προηγούμενες ημέρες έπιασα πολλές φορές των εαυτό μου να σκέφτομαι το αν οι παίκτες έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στον τελικό Κυπέλλου, αλλά μετά μου ερχόταν στο μυαλό το όνομα Αλμέιδα.

Κακά τα ψέμματα, αγωνιστικά η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στη χθεσινή αναμέτρηση, γιατί όπως έχω πει πάρα πολλές φορές (και προφανώς το έβλεπε και όλος ο κόσμος) είχε τους καλύτερους παίκτες, την καλύτερη ομάδα και τον καλύτερο ρυθμό. Το γεγονός όμως ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν το τέλος της σεζόν σε ένα ξένο και άδειο γήπεδο, δυσκόλευε λίγο περισσότερο τα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και ακόμα και μετά την κόκκινη κάρτα του Ρότα, ήμουν σίγουρη ότι ούτε το Κύπελλο θα χαθεί.

Δεν ξέρω τι μαγικό ραβδάκι έχει ο Αλμέιδα, αλλά η προσήλωση των παικτών είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Μπήκε σε μια ομάδα, άλλαξε όλο τον τρόπο παιχνιδιού, όλο τον τρόπο σκέψεις των παικτών, τους έκανε οικογένεια και κατάφερνε οποιαδήποτε στιγμή ήθελε να αδειάσει το μυαλό τους και να τους επαναφέρει σε ρυθμούς αγώνα.

Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει για τα καλά και το βροντοφωνάζει. Η περίοδος για χαλάρωση έφτασε και πλέον ανεβάζουν μανίκια άλλα πόστα του συλλόγου.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Αλμέιδα έχει γίνει ήδη, με αυτό τον τρόπο όλοι γνωρίζουμε ότι οι βάσεις θα παραμείνουν ίδιες (άλλωστε αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος) και με νέες προσθήκες άπαντες να προσπαθήσουν ώστε το σύνολο να γίνει καλύτερο.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε Ευρώπη και όχι απλά Ευρώπη. Πάμε βήμα βήμα να δούμε πως θα κουνάει το σεντόνι στην Αγιά Σοφιά.

ΥΓ: Είναι πραγματικά υπέροχο να ξέρεις ότι η ομάδα σου μπορεί να κερδίσει με κάθε τρόπο, ακόμα και με δέκα παίκτες!