Ασπρόμαυρο πλεονέκτημα και πράσινα «καμπανάκια»

0
skyline

Το απόλυτο πλεονέκτημα απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ μετά από δύο ημιτελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό και χωρίς αμφιβολία έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ και αυτό δεν έμεινε αναξιοποίητο από τους Θεσσαλονικείς βάζοντας τους πράσινους με την πλάτη στον τοίχο.

Η ανατροπή της ανατροπής έγινε στο Μαρούσι κάτι που στο τέλος έβγαλε πολλαπλά νικητή τον ΠΑΟΚ. Το βόλεϊ είναι ένα περίεργο και ιδιαίτερο άθλημα και ο ημιτελικός αυτός το επιβεβαίωσε απόλυτα. Βλέποντας κανείς μόνο το πρώτο σετ θα έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν αλλά βλέποντας τα επόμενα δύο θα έλεγε πως οι πράσινοι είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Το βασικότερο είναι να έχει κανείς διάρκεια, όμως, και η ομάδα που είχε λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ήταν ο ΠΑΟΚ.

Είναι περίεργο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να έχει μια ομάδα 37 λάθη και τόσα πολλά ανεπιτυχή σερβίς αλλά παρόλα αυτά να κερδίζει το ματς. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ούτε άγγιξε το άριστα. Αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο βέβαια καθώς ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε επιρρεπής στα πιο κομβικά σημεία του αγώνα.

Το παιχνίδι αυτό έδειξε αρχικά πως οι ισορροπίες είναι λεπτές και πως καμία ομάδα από τις δύο δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα σε αυτή τη σειρά. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα γέρνει την πλάστιγγα ξεκάθαρα στην πλευρά του ΠΑΟΚ και αυτό γιατί ο δικέφαλος του βορρά νιώθει καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ ουδέποτε ήταν κακή ομάδα ακόμα και όταν οι πράσινοι κέρδιζαν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο αλλά μια σεζόν έχει διακυμάνσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ίδια φρεσκάδα αλλά κυρίως την ίδια αυτοπεποίθηση ενώ το αντίθετο συμβαίνει για τους ασπρόμαυρους. Το γεγονός ότι οι πράσινοι ένοιωθαν… βαρίδια φάνηκε στο φινάλε του τέταρτου σετ όπου μετά από μεγάλη προσπάθεια πήραν το προβάδισμα με 21-20 αλλά δεν πήραν άλλο πόντο και έχασαν την ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι με νίκη.

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι έχει καταφέρει να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα του και αυτό φαινόταν στην αντίδραση η οποία ήρθε όταν ο Παναθηναϊκός ανέκαμπτε. Διαφορά ποιότητας στις μονάδες των δύο ομάδων δεν υπάρχει καθώς δεν υστερούν τα ρόστερ σε αυτό το κομμάτι. Η διαφορά έχει να κάνει στο πνευματικό κομμάτι και εκεί είναι ξεκάθαρη. Οι ασπρόμαυροι έδιναν την εντύπωση πως όσο στραβά και αν πήγαινε το παιχνίδι θα έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στην νίκη όσα λάθος σερβίς και όσες λάθος επιλογές και αν έκαναν στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός άδειασε ψυχολογικά μετά το 2-2 και παρότι στο ξεκίνημα έδειξε κάτι καλό ξέμεινε από δυνάμεις ανεξήγητα εύκολα και έκανε λάθη τα οποία δε συνήθιζε να κάνει στα μεγάλα ντέρμπι στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εμπιστεύτηκε τον προπονητή του ακόμα και όταν ήταν όλα εις βάρος του και ο δεύτερος γιατί ο ίδιος ο κόουτς έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Η ομάδα άρχισε να ρολάρει σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεζόν και αυτό είναι το στοιχείο που έφερε το φορμάρισμα σε αυτή την περίοδο. Για τον Παναθηναϊκός, από την άλλη, τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά δεν τελείωσαν ακόμα. Η δήλωση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου περιλαμβάνει όλο το νόημα των ημιτελικών, δηλαδή ότι σε παιχνίδια σαν αυτά τα οποία κρίνονται στις λεπτομέρειες δεν μπορείς να προδικάζεις το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύτιμο προβάδισμα αλλά ο ίδιος ο Μιλενκόσκι δε θέλει να πέσει στην παγίδα της αλαζονείας και φάνηκε κιόλας πως θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Για το τι πήγε σωστά και τι λάθος στο φετινό Παναθηναϊκό δεν είναι η ώρα να αναλυθεί και ο λόγος είναι πολύ απλός και ξεκάθαρος, η σεζόν δεν τελείωσε ακόμα και τρεις διοργανώσεις εκκρεμούν.

πηγή: sdna.gr