Τσιτσιπάς: «Ναι, μπορεί να είναι η χρονιά μου»

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Η αυτοπεποίθηση του Στέφανου Τσιτσιπά είναι στα ύψη μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Australian Open.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου αν με την εμπειρία που έχει αποκτήσει στα Grand Slam αυτή μπορεί να είναι η χρονιά του, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη.

«Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δε νομίζω να έχω αισθανθεί έτσι εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα θα πω ναι σε αυτό. Το έχω ξαναπεί, είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν είμαι στο court δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό, για να είμαι ειλικρινής. Βγαίνω απλά εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου».

Μίλησε και για τον ημιτελικό κόντρα στον Καρέν Χατσάνοφ: «Ανυπομονώ για αυτό το ματς, είναι υπέροχο που είμαι ξανά στα ημιτελικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που παίζω μέχρι τώρα και επιδιώκω περισσότερα, καλύτερα. Θέλω να ζήσω μαγικές εμπειρίες εδώ στην Αυστραλία».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση, είπε τα εξής: «Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέρος της ομάδας είναι η δυναμική. Δεν έχει υπάρξει κάποια τριβή, πηγαίνει καλά. Όλοι μας τα πάμε καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση. Το απολαμβάνω αυτό από το 2022. Είναι καλό να είναι δίπλα στον πατέρα μου, που μπορεί να του δίνει συμβουλές, να τον βοηθάει και να βοηθάει κι εμένα. Ελπίζω κι εγώ να τον βοηθήσω με εμπειρίες».

Τι είναι αυτό που τον έχει πάει στο επόμενο επίπεδο; «Η νοοτροπία. Ξεκάθαρα η νοοτροπία. Τίποτα άλλο».

Ρωτήθηκε, τέλος, πώς αισθάνεται από άποψη ενέργειας, συγκριτικά και με το Roland Garros του 2021. «Αισθάνομαι υπέροχα. Παίζω καλό τένις και πέρα από τη νοοτροπία, είναι και η οπτική των πραγμάτων. Από τη μια, μπορεί να είσαι εξαντλημένος μετά από κάθε ματς σου. Καθετί που προσπαθείς να κάνεις, να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και υπάρχει και η άλλη εκδοχή, που κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το απολαμβάνεις τόσο πού που δε σε νοιάζει αν είναι εξαντλητικό ή όχι. Ανανεώνεσαι κάθε φορά. Νομίζω ότι σε αυτό κατευθύνομαι ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαι χαρούμενος όταν βγαίνω στο court, χαρούμενος που παίζω. Είμαι χαρούμενος που βγάζω ωραία χτυπήματα. Είναι η όλη δυναμική που με έχει κάνει πεινασμένο και μου έχει δημιουργήσει την επιθυμία να παίζω τένις και να θέλω να πετύχω νέα πράγματα».

Στα ελληνικά ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, τι θα ήθελε να σπουδάσει και είπε ότι τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική, η γεωγραφία και η λογοτεχνία.

πηγή: sdna.gr