Σουηδία: «Να αποκατασταθεί ο διάλογος με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Η Σουηδία θέλει να αποκατασταθεί ο διάλογος με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε σήμερα (24.1.2023) ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουλφ Κρίστερσον, καθώς αναβλήθηκε επ’ αόριστον η τριμερής συνάντηση με τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

«Δεν υπάρχει άλλο θέμα εθνικής ασφάλειας πιο σημαντικό από το γεγονός ότι εμείς, μαζί με τη Φινλανδία, να γίνουμε γρήγορα μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε για την Τουρκία ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, στους δημοσιογράφους.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός εξήγησε ότι θέλει να επανέλθει σε έναν λειτουργικό διάλογο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού «αν δεν έχουμε έναν λειτουργικό διάλογο θα είναι δυσκολότερο για τη Σουηδία να ενταχθεί στη Συμμαχία και αυτό θα έχει συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας».

«Θέλω να επαναλάβω έναν διάλογο εργασίας με την Τουρκία», τόνισε επικρίνοντας τους «προβοκάτορες» που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την σουηδική υποψηφιότητα και απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία» απέναντι σε μια «σοβαρή» κατάσταση.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του χρειάζεται την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ ώστε να έχει την εγγύηση ασφαλείας που προβλέπει το Άρθρο 5.

Η Τουρκία ανέβαλε επ’ αόριστον τις τριμερείς συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μετά τις αντιτουρκικές διαδηλώσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Στοκχόλμη, στη μια εκ των οποίων ένας ακροδεξιός πολιτικός έκαψε αντίγραφο του Κορανίου κοντά στην τουρκική πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ