Ποιες ομάδες θα πάρουν και ποιες όχι, ποσοστό από το Στοίχημα

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τις επαγγελματικές Λίγκες για τα 30 εκατ. ευρώ που θα τους δοθούν από το Στοίχημα. Η τροπολογία, οι οργανωτικές επιτροπές και οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Ηράκλειο.

Η ώρα του χρήματος πλησιάζει για τον αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από το Στοίχημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23/1 έγινε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους επικεφαλής της SL2, Basket League Volley League.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει «σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό)».

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, το 50% από το ποσό που προορίζεται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα πάει στη Super League 1, περίπου 15 εκατ. ευρώ δηλαδή, η οποία πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση «δεν προσήλθε στη συνάντηση». Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για το ποιες ομάδες δεν θα πληρωθούν. 

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι ομάδες περιμένουν τα χρήματα απ’ το στοίχημα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τα δίνει στους… Μεσογειακούς Αγώνες! Ο υφυπουργός Αθλητισμού πέρασε τροπολογία στη Βουλή η οποία αναφέρει ότι από το ποσό που θα προκύψει από την φορολόγηση, θα χρηματοδοτηθούν οι οργανωτικές επιτροπές, που συστήνει, όπως αυτή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο στην εκλογική του περιφέρεια (Ηράκλειο). Την κίνηση αυτή, δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι στο ποδόσφαιρο.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ. 

Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ). Η Super League 1 δεν προσήλθε.

Σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα.

Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν.

πηγή: sdna.gr