«Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είχε σωθεί» λέει ο πατέρας του 10χρονου που «έσβησε» στον Βόλο

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Βόλο ο θάνατος του 10χρονου παιδιού από οξεία μυοκαρδίτιδα, μετά από τον υψηλό πυρετό που έκανε λόγω της γρίπης Α’ που είχε.

Συντετριμμένος ο πατέρας του, καταγγέλλει μαζί με φορείς Υγείας της περιοχής την ανυπαρξία ΜΕΘ Παίδων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο της πόλης.

«Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του», δηλώνει ο πατέρας του 10χρονου παιδιού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

«Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

«Αν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων, το παιδί θα είχε σωθεί»

«Έπρεπε να υπάρχει μία ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουμε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το παιδί ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός μίας οργανωμένης ΜΕΘ για παιδιά» δήλωσε στην τηλεόραση του Star ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και διευθυντής του Νευροχειρουργικού τμήματος, Νίκος Χαυτούρας.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν αν υπήρξαν λάθη στον χειρισμό της όλης κατάστασης, ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας.

Οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του 10χρονου θα του πουν το τελευταίο αντίο σήμερα Δευτέρα (23.1.2023) στον Κισσό Πηλίου.

Πηγή: newsit.gr