Τεράστια κίνηση της ΕΡΤ: «Κλείδωσε» την κορυφαία αθλητική διοργάνωση έως το 2032!

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Πόσες διοργανώσεις εξασφάλισε ο δημόσιος φορέας.

Τη συμφωνία που όλοι περίμεναν για να επιστρέψουν οι πολύ μεγάλες διοργανώσεις στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης κατάφερε να πετύχει ο δημόσιος φορέας της ΕΡΤ ο οποίος με περηφάνεια ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών αγώνων ως το 2032.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις Ολυμπιακούς αγώνες (Παρίσι 2024, Λος Άντζελες 2026, Μπρισμπέιν 2032) και δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες (Μιλάνο/Κορτίνα 2026, 2030) καθώς και τους Ολυμπιακού αγώνες των Νέων στην ίδια χρονική περίοδο.

Οι φωνές που ζητούσαν πολύ συγκεκριμένες μεγάλες διοργανώσεις να μένουν στη δημόσια τηλεόραση, ειδικά ύστερα από το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση με τα τηλεοπτικά του Μουντιάλ του Κατάρ, ώστε να υπάρχει απόσβεση μέρους των χρημάτων που δίνονται στην ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ ακούστηκαν και για τα επόμενα 9 χρόνια όλες οι διοργανώσεις που σχετίζονται με Ολυμπιάδες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

«Αποκλειστικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης και ενός από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά προγράμματα, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι η ΕΡΤ έως το 2032.

Έτσι, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, η δημόσια ραδιοτηλεόραση απέκτησε, έπειτα από διαγωνισμό, τα ελεύθερα δικαιώματα μετάδοσης των 25ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο/Κορτίνα το 2026, των 34ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες το 2028, των 26ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2030 και των 35ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπρίσμπεϊν το 2032. Επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της ίδιας περιόδου.
Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), όλα τα δικαιώματα στην Ευρώπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της περιόδου 2026-2032 ανατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), καθώς και στη Warner Bros Discovery.
Έπειτα από τον διαγωνισμό της ΔΟΕ, στον οποίο συμμετίχε και η ΕΡΤ, η EBU και η Discovery παρουσίασαν μια κοινή υποψηφιότητα για την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων, για 49 ευρωπαϊκές χώρες, για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2032.
Έτσι, όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, που βρίσκονται στο δίκτυο της EBU και μετέχουν στη συμφωνία, διατηρούν τα ελεύθερα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα ψηφιακά μέσα.
Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2032 συνεχίζεται στην ΕΡΤ!»

πηγή: dailymedia.com.gr