Πώς βρέθηκαν εξωσχολικοί με μαχαίρια μέσα στο Κολλέγιο Αθηνών

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Συναγερμός σήμανε χθες στο Κολλέγιο Αθηνών όταν άγνωστοι με μαχαίρια εισέβαλαν στον περίβολο του σχολείου αναζητώντας, κατά πληροφορίες, μαθητή για να του επιτεθούν!

Οι άνθρωποι με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαχαίρια που εισέβαλαν στο Κολλέγιο ήταν εξωσχολικοί μεν, ενεργούσαν ωστόσο για λογαριασμό συγκεκριμένου μαθητή του σχολείου που είχε στοχοποιήσει συμμαθητή του.

Ο καβγάς των δύο μαθητών του Κολλεγίου

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από έναν καβγά δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών μπροστά από τον κινηματογράφο «Αβάνα» στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μαθητές τσακώθηκαν χθες το πρωί εκτός σχολείου έξω από την «Αβάνα» και ο ένας εκ των δύο φώναξε έναν αλλοδαπό, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, για να χτυπήσει τον συμμαθητή του.

Ο αλλοδαπός, μαζί με κάποια ακόμα άτομα, περικύκλωσαν τον μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων του και να πάει στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός, μαζί με ένα ακόμα άτομο, πήγαν στο Κολλέγιο Αθηνών, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο, πιθανότατα πηδώντας από μάντρα, αναζητώντας τον μαθητή.

Οι εξωσχολικοί με τα μαχαίρια έγιναν αντιληπτοί, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Ασφάλειας και των ΕΚΑΜ, ενώ από τη διοίκηση του σχολείου ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο και οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες για να παραμείνουν ασφαλείς.

Ωστόσο, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο Κολλέγιο Αθηνών, τα εξωσχολικά άτομα είχαν εξαφανιστεί.

Μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο και από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κάποιος εξωσχολικός στον χώρο, το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν, ωστόσο διεξάγεται προανάκριση, ενώ έχει ήδη κληθεί να καταθέσει ο φύλακας.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών

Η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του συμβάντος.

Στην πρώτη, ενημέρωναν για το συμβάν και ότι οι μαθητές είναι ασφαλείς στις αίθουσες και, ακολούθως, με τη δεύτερη ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι το συμβάν θεωρούνταν λήξαν και ότι επανήλθε η ομαλότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού, κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

πηγή: iefimerida.gr