Κερδίζει συνεχώς εμφατικά και η βελτίωση της δεν έχει όριο

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Ένα ακόμη πολύ όμορφο μεσημέρι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια ακόμη γιορτή στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και μια ακόμη μια εμφάνιση που ανέδειξε το ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι ορεξάτη από το πρώτο λεπτό, όπως συνηθίζει άλλωστε φέτος και έκανε τα δικά της. Πίεσε ασταμάτητα, δημιουργούσε την μια ευκαιρία μετά την άλλη και αυτή τη φορά ήταν και σχετικά αποτελεσματική, παίρνοντας ακόμη μια νίκη και κάνοντας το 9/9 στο σπίτι της. Όπως έχω γράψει και άλλη φορά φέτος έχει σημασία το πως κερδίζεις. Η ΑΕΚ δεν κερδίζει απλά φέτος, αλλά το κάνει σχεδόν πάντα με τρόπο εμφατικό. Με τρόπο που σου δημιουργεί την θέληση να την ξανά δεις, να την ξανά απολαύσεις και αυτό για μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει την αίγλη ακόμη και στα μάτια του κόσμου της έχει πολύ μεγάλη αξία.

Είναι εντυπωσιακό πάντως το πως καταφέρνει η ΑΕΚ να βελτιώνεται συνεχώς και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πως καταφέρνει δηλαδή να παρουσιάζει και νέα πράγματα στο παιχνίδι της και να δείχνει ότι δεν έχει όριο αυτή η βελτίωση.

Αυτή τη φορά το δίδυμο Γιόνσον-Σιμάνσκι λειτούργησε πολύ καλύτερα από ότι στο μάτς με την Λαμία. Συγκρίνω αυτά τα δύο παιχνίδια και δεν αναφέρομαι στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής, διότι είναι αυτονόητο ότι εκεί οι ανάγκες του αγώνα ήταν διαφορετικές. Αυτή τη φορά λοιπόν ο Δανός με τον Πολωνό έδωσαν το δικαίωμα στους Πινέδα και Αραούχο να είναι συνεχώς μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και όσο η πίεση γινόταν μεγαλύτερη και ο Γιόνσον πατούσε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, όπως και στη φάση του δεύτερου γκολ. Έδωσαν τέτοια ασφάλεια που οι μπροστινοί τους είχαν το μυαλό τους μόνο στο δημιουργικό κομμάτι και φυσικά στο σκοράρισμα. Για αυτό άλλωστε η επιθετική τετράδα πέρα από τα γκολ μέτρησε και ένα τσουβάλι εξαιρετικές ατομικές ενέργειες. Διότι είχαν τις δυνάμεις και την άνεση να τις κάνουν.

Ήταν και πολύ σημαντικό το ότι σκόραρε τόσο ο Λιβάι Γκαρσία, όσο και ο Σέρχιο Αραούχο. Ο πρώτος γιατί είχε χάσει το πέναλτι τη προηγούμενη αγωνιστική και χρειαζόταν μια ”άμεση απάντηση” για να παραμείνει στην τρομερή ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται και ο αρχηγός διότι είναι σημαντικό να έχει επαφή με τα δίχτυα από εδώ και στο εξής. Τα έχω ξανά γράψει άλλωστε ότι θα χρειαστεί τα γκολ του Αραούχο η ΑΕΚ. Είναι και ένας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ που ”ξεκλειδώνουν” μάτς, διότι μπορεί να έρθουν πραγματικά από το πουθενά, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά από τα προηγούμενα χρόνια. Είτε με ένα απίθανο σουτ, είτε με οποιοδήποτε απίθανο τρόπο μπορούμε να σκεφτούμε.

Όσο η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει αυτήν την εικόνα δεν έχει τίποτα να φοβάται. Θα μπορούσε βέβαια αυτήν την αγωνιστική να έχει μειώσει και περισσότερο την διαφορά από την κορυφή. Δεν έγινε αυτό, όμως δεν πρέπει να απογοητεύεται κιόλας, διότι στις αρχές του μήνα είχε την διπλάσια απόσταση να καλύψει. Πολύ γρήγορα έχει πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και το πρόγραμμα της μοιάζει πιο βατό από αυτό του Τριφυλλιού.

ΥΓ: Ο Στήβεν Τσούμπερ είναι φανερό πως δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι λογικό, αφού προέρχεται από μια δύσκολη επέμβαση και γενικότερα φέτος έχει παίξει ελάχιστα για να μπορέσει να βρει ρυθμό. Την ποιότητα του όμως την έχουμε δει. Χρειάζεται στήριξη ο Ελβετός τώρα. Να βρει και αυτός ένα γκολ και μαζί και την ψυχολογία για να φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν. Το θετικό είναι ότι ο ίδιος έχει την διάθεση να επανέλθει σε αυτό το επίπεδο. Είναι μέσα στις φάσεις, έχει σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις του, αλλά του λείπει η καλή τελική προσπάθεια, ίσως και λόγω πίεσης και άγχους.

Γ.Ζ.