ΠΑΕ Άρης: “Τα έσοδα του φιλικού με τη Μακάμπι Χάιφα θα διατεθούν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος”

0
skyline

Ο Άρης με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως τα τα έσοδα από τη φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα, την Κυριακή (4/12), θα διατεθούν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Ο Άρης την Κυριακή (4/12) θα αγωνιστεί σε φιλική αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα στο Κλ. Βικελίδης, η οποία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, όπως γνωστοποίησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (25/11) γνωστοποίησε πως τα έσοδα από το ματς θα διατεθούν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

“Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Άρης υποδέχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης (18:30) την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα σ’ ένα σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Δεν θα είναι, όμως, μια… συνηθισμένη φιλική αναμέτρηση. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία -αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των εποχών- μέσα από αυτό το φιλικό, η ΠΑΕ Άρης να υπενθυμίσει και να κρατήσει άσβεστες στις σκέψεις όλων μας, ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα μιας και αποτελούν μάστιγες.

Το φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα έχει -μεταξύ άλλων- έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με αφορμή τη ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στόχος του φιλικού είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλού συμβολισμού, το οποίο θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος και έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη για ιστορικούς λόγους.

Πέραν τούτου, στόχος του φιλικού είναι να στείλει ηχηρά μηνύματα κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της βίας και συνολικά κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Με απόφαση της ΠΑΕ Άρης τα έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Η γενική είσοδος στο φιλικό είναι 10 ευρώ (https://www.viva.gr/tickets/sports/pae-aris-eisitiria-agonon-2022-2023/).

Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, η ΠΑΕ Άρης μαζί με τους φιλάθλους θα στείλουν με την παρουσία τους ένα ισχυρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και της βίας.

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Άρης στηρίζουν ένθερμα τόσο η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όσο και οι τοπικοί φορείς”.